Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Θα επιδιώξουμε περαιτέρω συνεργασία με τις ΗΠΑ για το συριακό ζήτημα

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Θα επιδιώξουμε περαιτέρω συνεργασία με τις ΗΠΑ για το συριακό ζήτημα
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα επιτευχθεί κατάπαυση πυρός και σε άλλες περιοχές της Συρίας
Την πλήρη δέσμευση της Ρωσίας να στηρίξει την κατάπαυση πυρός που έχει εφαρμοστεί στα νοτιοδυτικά της Συρίας εξέφρασε σήμερα (10/7) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergey Lavrov, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα επιδιώξει περαιτέρω συνεργασία με την Ουάσινγκτον για το εν λόγω ζήτημα.
Συγκεκριμένα, ο Lavrov, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι «θα προσπαθήσουμε πάνω στις βάσεις που έχουν τεθεί να πραγματοποιήσουμε περαιτέρω βήματα προς τα εμπρός», με αφορμή την κατάπαυση πυρός που ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι συριακές δυνάμεις, σε μία προσπάθεια να ενισχύσουν τις προσπάθειες ενωποίησης εντός της χώρας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ρωσία έχει συνεχείς επαφές με αμερικανούς αξιωματούχους για τον συριακό εμφύλιο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι η κατάπαυση πυρός θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες (9/7) η Ρωσία, μαζί με τις ΗΠΑ και την Ιορδανία, ανακοίνωσαν την επίσημη εφαρμογή της εκεχειρίας στα νοτιοδυτικά της Συρίας, προκειμένου να δωθεί η δυνατότητα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης