Τόσκας: Τα Εξάρχεια είναι ένα πρόβλημα δεκαετιών - Δεν λύνεται σε 24 ώρες όπως λέει ο Μητσοτάκης

Τόσκας: Τα Εξάρχεια είναι ένα πρόβλημα δεκαετιών - Δεν λύνεται σε 24 ώρες όπως λέει ο Μητσοτάκης
Η στροφή που κάναμε με έμφαση στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών, των μεγάλων συμμοριών και των ληστών στα Εξάρχεια πιστεύω ότι έχει αποδώσει
«Τα Εξάρχεια είναι ένα πρόβλημα πολλών δεκαετιών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιλυθεί και να γίνουν τα Εξάρχεια μια γειτονιά σαν όλες τις άλλες. Θέλει όμως πολύ προσπάθεια, δεν γίνεται σε 24 ώρες όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης.Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά πιστεύω ότι αυτή η στροφή με έμφαση στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών, των μεγάλων συμμοριών, των ληστών, πιστεύω ότι έχει αποδώσει» τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο υπουργός απάντησε για την εικόνα αναρχίας που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας τα επεισόδια στα Εξάρχεια, τις καταστροφές και τις καταλήψεις.
«Οι καταλήψεις είναι λάθος τρόπος έκφρασης αυτών που βρίσκονται σε αυτές.
Από εκεί και πέρα είναι ένα θέμα που για να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να επιλυθεί έτσι ώστε και να μην υπάρχουν αναταράξεις και να επιλυθεί με κάποιο τρόπο.
Είμαι αντίθετος με τις καταλήψεις ιδιωτικών χώρων και με τις καταλήψεις που εγκυμονούν κινδύνους.
Όπου επιβάλει το κοινωνικό περιβάλλον και όπου υπάρχουν κίνδυνοι, εκεί προχωράμε.
Όπως γνωρίζετε, οι επιχειρήσεις δεν προαναγγέλλονται».
ερωτηθείς για την "εγχώρια τρομοκρατία" υποστήριξε πως «υπάρχουν αυτά τα συμπτώματα εδώ από "ουρές" της παλιάς τρομοκρατίας και κάποια άλλα περιστατικά, που επικεντρώνονται κυρίως σε επίπεδο εντυπώσεων.
"Προσπαθούμε επίσης να συλλάβουμε και αυτούς οι οποίοι κατασκευάζουν και διανέμουν αυτά τα "τρομοπακέτα", θύμα των οποίων έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος.
Στο επίπεδο ευθυνών, έχουν απομακρυνθεί δύο αστυνομικοί και περιμένουμε αυτές τις ημέρες το πόρισμα ώστε να καθοριστεί το είδος των ευθυνών άλλων εάν υπάρχουν».
Διευκρίνισε ωστόσο ότι πρέπει να διαχωρίσουμε το μεταναστευτικό με τα όποια προβλήματα τρομοκρατίας.
«Οφείλουμε όμως να μην εφησυχάζουμε, να φτιάχνουμε δίκτυα πληροφοριών, να προσέχουμε τους καταυλισμούς και να συνεργαζόμαστε με άλλες χώρες, ακριβώς για να θωρακίσουμε τη χώρα και να αποτρέψουμε τέτοιους κινδύνους».
Ξεκαθαρίζει πάντως πως δεν έχουν εντοπιστεί κάποιοι επικίνδυνοι άνθρωποι για την δημόσια ασφάλεια ή κάποιοι που να οργανώνονται προκειμένου να προβούν σε κάποια ενέργεια.

www.bankingnews,gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS