Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Διακοπές ρεύματος σε 140 χιλιάδες νοικοκυριά στο Λος Άντζελες μετά από μεγάλη φωτιά

Skynews: Διακοπές ρεύματος σε 140 χιλιάδες νοικοκυριά στο Λος Άντζελες μετά από μεγάλη φωτιά
Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε εσκεμμένα για να σβήσουν οι πυροσβέστες την πυρκαγιά που ξέσπασε σε σταθμό ενέργειας
Πάνω από 140 χιλιάδες κάτοικοι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Λος Άντζελες, μετά από πυρκαγιά σε έναν σταθμό ενέργειας, όπως γράφει το Skynews.
To ρεύμα έπρεπε να κοπεί έτσι ώστε να μπορέσουν οι πυροσβέστες να δώσουν τη μάχη με τις φλόγες στον υδροηλεκτρικό σταθμό στην κοιλάδα του Σαν Φερνάντο.
Πάνω από 80 πυροσβέστες επιστρατεύτηκαν όταν ξέσπασε η πυρκαγιά σε μία αποθήκη που περιείχε 50 με 60 χιλιάδες γαλόνια μεταλλικού πετρελαίου.
Ντόπιοι ανέφεραν ότι άκουσαν τον ήχο μίας έκρηξης, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς τέθηκε υπό έλεγχο το Σάββατο 8/7, ωστόσο, οι πυροσβέστες έμειναν στην περιοχή για να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωσή της.
Οι οδηγοί στην περιοχή καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς πολλοί δρόμοι δεν έχουν φώτα, εξαιτίας της διακοπής του ρεύματος.
Αξιωματούχοι δεν ήταν σε θέση να πουν πότε θα επανέλθει η ηλεκτροδότηση, που εξυπηρετεί 1,6 εκ. πελάτες στο Λος Άντζελες.
Ένας εργαζόμενος είπε ότι γίνεται μάχη με τον χρόνο για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, καθώς "οι πολίτες πρέπει να έχουν ρεύμα".
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο υδροηλεκτρικός σταθμός.
"Η φωτιά επηρέασε ένα μέρος του σταθμού, αλλά για προληπτικούς λόγους η παροχή ρεύματος από τις εγκαταστάσεις διακόπηκε, προκειμένου το πυροσβεστικό τμήμα του Λος Άντζελες να δουλέψει για να σβήσει τη φωτιά.
Το συντομότερο δυνατό και μόλις τα πληρώματα της πυροσβεστικής επιδιορθώσουν τις βλάβες, θα γίνει η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης".
Το περιστατικό συνέβη τη δεύτερη συνεχόμενη μέρα με υψηλές θερμοκρασίες (32 βαθμοί Κελσίου) στο Λος Άντζελες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης