Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αντίστροφη μέτρηση για τις κληρώσεις της εφορίας – Χρηματικά έπαθλα για αποδείξεις με πλαστικό χρήμα

Αντίστροφη μέτρηση για τις κληρώσεις της εφορίας – Χρηματικά έπαθλα για αποδείξεις με πλαστικό χρήμα
Πρόκειται για σχέδιο που θα τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των μηνιαίων κληρώσεων της εφορίας, μέσω των οποίων θα αναδεικνύονται οι τυχεροί φορολογούμενοι που λόγω της χρήσης πλαστικού χρήματος θα κερδίζουν χρηματικά έπαθλα.
Πρόκειται για σχέδιο που θα τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο, ήδη το επεξεργάζεται το επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου και βρίσκεται στη φάση της οριστικοποίησης με στόχο να εκδοθεί μέχρι το τέλος του μήνα η σχετική υπουργική απόφαση.
Οι κληρώσεις της εφορίας θα γίνονται κάθε μήνα και θα αφορούν φορολογούμενους που χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές τους χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.
Μάλιστα, το σχέδιο που δρομολογείται προβλέπει τη διενέργεια κληρώσεων επί των αποδείξεων δαπανών που θα κάνουν οι φορολογούμενοι και το πιθανότερο σενάριο είναι να κληρώνονται 1.000 τυχεροί μηνιαίως που θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ, ποσό που θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου μέσω του ΤΑXIS.
Τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα από την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των τραπεζών και κάθε απόδειξη θα αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο ΑΦΜ.
Μάλιστα, στις πρώτες κληρώσεις της εφορίες που θα γίνουν συζητούνται δυο σενάρια, είτε οι τυχεροί να προκύψουν από τις δαπάνες μέσω πλαστικού χρήματος του Ιουλίου, είτε στην κληρωτίδα να μπουν και οι δαπάνες παλαιότερων ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης