Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Το καλοκαίρι του 2018 η περίοδος των μνημονίων θα λάβει τέλος - Στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας

Βίτσας: Το καλοκαίρι του 2018 η περίοδος των μνημονίων θα λάβει τέλος - Στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας
«Η μάχη της οικονομίας και της κοινωνίας είναι μπροστά», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας
«Το καλοκαίρι του 2018 η περίοδος των μνημονίων θα λάβει τέλος, και αυτό είναι ο προάγγελος για το τέλος της κρίσης και της λιτότητας», τονίζει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας.
Ο ίδιος αναφέρει ότι «η μάχη της οικονομίας και της κοινωνίας είναι μπροστά», σημειώνει ότι «έχουμε τη χειρότερη αντιπολίτευση από τη μεταπολίτευση και μετά.
Αντί να ασχολούμαστε όλοι μαζί, με προτάσεις, σκέψεις, κριτικές για το μέλλον αυτού του τόπου στη βάση κάποιων επιτευγμάτων που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση -για πρώτη φορά βλέπουμε έναν ανοιχτό δρόμο, να φύγουμε από την μνημονιακή επιτροπεία άρα να ανοίξει ο δρόμος διάπλατα να φύγουμε και από την οικονομική κρίση-, η αξιωματική αντιπολίτευση για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι πώς θα πέσει η κυβέρνηση ακόμα και δια της καταστροφολογίας».
Ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, «είναι να φύγουμε από την επιτροπεία», κάτι που «σημαίνει ότι συγχρόνως πρέπει να έχουμε ένα σταθερό χρηματοπιστωτικό σύστημα, θα πρέπει να φτιάξουμε ένα επενδυτικό κλίμα, τόσο των εξωτερικών όσο και των εσωτερικών επενδύσεων, αλλά και των επενδύσεων σε ανθρώπινο κεφάλαιο, ιδιαίτερα στην κοινωνική οικονομία και πάνω εκεί να στηρίξουμε ένα σύστημα κινήτρων που θα βοηθάνε τους νέους παραγωγικούς τομείς αλλά και τις περιφέρειες και τους νέους ανθρώπους».
Εκτιμά ότι σε αυτό το επίπεδο έχουμε πάρα πολλές δυνατότητες, και από αυτό το επίπεδο θα ξεκινήσει η σύσταση ενός νέου κοινωνικού κράτους.
«Γνώμη μου είναι ότι δεν είναι πρέπει να φιλοδοξήσουμε ως χώρα να επιστρέψουμε στην προ κρίσης κατάσταση, γιατί αυτή μας έφερε στην κρίση, αλλά θα πρέπει να φιλοδοξήσουμε ως χώρα να φτιάξουμε μια νέα κατάσταση σε επίπεδο και οικονομίας και κοινωνίας και δημοκρατίας», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σε τελική ανάλυση, ο στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας, προσθέτει και δηλώνει αισιόδοξος, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν φτάνει και «θα πρέπει να συνδυάζεται με πολλή δουλειά, από τη μία μεριά, και με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα μας φέρνει στην επόμενη μέρα», το οποίο στο επίπεδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει να κάνει με τρία βασικά στοιχεία.
«Το ένα είναι αυτό που είπα προηγούμενα η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, το δεύτερο έχει να κάνει με την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας -τόσο της κρατικής όσο και της ιδιωτικής- και το τρίτο στοιχείο έχει να κάνει με την αξιοποίηση της περιουσίας που ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις»,όπως εξηγεί.
Ακόμη, ο κ. Βίτσας  σχετικά με το αίτημα που κατέθεσε η ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής , αναφορικά με τις τηλεφωνικές συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου με τον ισοβίτη,  δηλώνει πως βλέπει «ακόμα μια μεγάλη προσπάθεια της ΝΔ, από τη μια μεριά να πολώσει το κλίμα και από την άλλη να κρύψει την ουσία της υπόθεσης του Noor-1».
Κατά τον ίδιο, «η πρόταση για εξεταστική είναι μια πράξη που σχετίζεται με την πολιτική μανία της ΝΔ να βρει τρόπους να πλήξει την κυβέρνηση».
Κληθείς να απαντήσει για τις τουρκικές προκλήσεις και για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Βίτσας δηλώνει «είμαστε 100% έτοιμοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν, αλλά από την άλλη μεριά εργαζόμαστε ώστε να επικρατήσουν διαδικασίες και συνθήκες ειρήνης.
Όσον αφορά τις ένοπλες δυνάμεις είναι πάντα έτοιμες να κάνουν το συνταγματικό τους καθήκον που είναι αποτρεπτικό, και αυτό δεν θα γίνει με ένα κυνήγι εξοπλισμών, δεν πρόκειται να αποδυθούμε σε ένα τέτοιο κυνήγι εξοπλισμών, αλλά με την καλύτερη αξιοποίηση των υπαρχόντων μέσων και την καλύτερη εκπαίδευση και μόρφωση συγχρόνως των στελεχών μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης