Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Με την κυβέρνηση αυτή η έξοδος από την κρίση του 2014 έγινε είσοδος στην παρακμή

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Με την κυβέρνηση αυτή η έξοδος από την κρίση του 2014 έγινε είσοδος στην παρακμή
«Άλλο εθνική ενότητα, άλλο στήριξη μιας επικίνδυνης για τη χώρα κυβέρνησης», αναφέρει ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος
«Με την κυβέρνηση αυτή η έξοδος από την κρίση του 2014 έγινε είσοδος στην παρακμή σε όλα τα πεδία», τονίζει ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις».
 «Γι' αυτό», προσθέτει,  «η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί παρά να είναι έντονη. Δικαιολογημένα σκληρή», ενώ αποσαφηνίζει ότι είναι διαφορετικό πράγμα η εθνική ενότητα από τη συναίνεση προς την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, «η ενότητα του έθνους είναι παράγοντας εθνικής ισχύος που τη χρειάζεται η πατρίδα.
 Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει συναίνεση σε πράξεις και πολιτικές της σημερινής ομάδας εξουσίας η οποία έχει διχάσει τη χώρα.
Άλλο εθνική ενότητα, άλλο στήριξη μιας επικίνδυνης για τη χώρα κυβέρνησης».
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η ΝΔ διαχρονικά υπηρετεί μια άλλη ποιότητα πολιτικού λόγου που την διακρίνουν η σοβαρότητα, η μετριοπάθεια και το πρόταγμα του εθνικού συμφέροντος, ενώ συνεχιστής αυτής της παράδοσης είναι ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, που «δίνει το στίγμα και όλοι οφείλουμε να το υπηρετούμε.
Αυτή είναι η πορεία που οδηγεί στην αυτοδυναμία».
Σε άλλο σημείο υπογραμμίζει «εμείς δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ.
Θα σταματήσουμε αυτήν τη διάβρωση, γιατί δηλητηριάζει την κοινωνία και τελικά την ίδια τη Δημοκρατία», ενώ κληθείς να απαντήσει εάν είναι σωστό η ΝΔ να ασχολείται με το «φαινόμενο Πολάκη», εκφράζει την αντίθεση της ΝΔ σε κάθε «αντιθεσμική και ακραία συμπεριφορά που ευτελίζει την πολιτική και προσβάλλει την κοινωνία».
Όπως σημειώνει  «δεν θα παίξουμε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κατέβουμε στην "πολιτική λάσπη", ούτε βεβαίως και θα ανεχθούμε φαινόμενα διασυρμού της Δημοκρατίας».
Ακόμη, αναφέρει ότι θα ήταν προς το συμφέρον της Δημοκρατίας και της αξιοπιστίας της πολιτικής, η στήριξη εκ μέρους της κυβέρνησης της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον κ. Καμμένο.
Κατά τον ίδιο, «είναι αδιανόητο πολιτικά και απαράδεκτο ηθικά υπουργός να έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με ήδη καταδικασμένους σε ισόβια για υπόθεση ναρκωτικών.
Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, μετά από μια τέτοια αποκάλυψη, η παραίτηση θα ήταν θέμα ολίγων λεπτών ή έστω ωρών.
Αλλά αυτό είναι ξένο προς τη φιλοσοφία διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Για το Κυπριακό τονίζει μεταξύ άλλων  πως  «η εμμονή της Άγκυρας στη διατήρηση κατοχικών δυνάμεων και επεμβατικών δικαιωμάτων σε μια επανενωμένη Κύπρο, μέλος της ΕΕ, είναι ακατανόητη και απαράδεκτη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης