Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, με ώθηση από οικονομικά στοιχεία και τεχνολογικό ράλι - «Άλμα» 1,04% για τον Nasdaq

Κέρδη στη Wall Street, με ώθηση από οικονομικά στοιχεία και τεχνολογικό ράλι - «Άλμα» 1,04% για τον Nasdaq
Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,64%, με την τεχνολογία να «ηγείται» της ανόδου με +1,3%
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (7/7/2017) η Wall Street, στον απόηχο των ισχυρότερων του αναμενόμενου στοιχείων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο 2017, ενώ ανέκαμψαν σημαντικά και οι τεχνολογικές μετοχές.
Μια ισχυρή αγορά εργασίας θα μπορούσε να διατηρήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) σε τροχιά για μια τρίτη αύξηση των επιτοκίων εντός του έτους, παρά τον χαμηλό πληθωρισμό.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,44% και έκλεισε στις 21.414,34 μονάδες, με τις μετοχές των Microsoft και Apple να σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,3%.
Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,64% και έκλεισε στις 2.452,18 μονάδες, με την τεχνολογία να «ηγείται» της ανόδου με +1,3%, ενώ ο δείκτης σημείωσε εβδομαδιαία κέρδη κάτω του 0,1%.
Ο Nasdaq έκλεισε κατά 1,04% υψηλότερα, στις 6.153,08 μονάδες, καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη 0,2%.



Σημερινά (7/7) στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης έδειξαν μια μεγαλύτερη του αναμενόμενου δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο του 2017.
Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ δημιούργησαν 220 χιλ. νέες θέσεις εργασίας, με την εν λόγω μηνιαία αύξηση να είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των οικονομολόγων ανέμενε η άνοδος των θέσεων εργασίας να μην ξεπεράσει τις 180 χιλ.
Την ίδια ώρα, το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα αυξήθηκε κατά 0,1%, στο 4,4%, γεγονός που οφείλεται στον υψηλότερο αριθμό ατόμων που εισήλθαν στην αγορά εργασίας.
Ωστόσο, η ανεργία παραμένει σε πολύ μικρή απόσταση από τα χαμηλά 16 ετών στα οποία βρέθηκε τον Μάιο του 2017.
Το «βλέμμα» των επενδυτών ήταν στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής των G20 που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο (7-8/7) στο Αμβούργο, όπου οι ΗΠΑ εμφανίζονται απομονωμένες, μετά την απόφαση του προέδρου Donald Trump να αποσύρει τη χώρα του από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
Οι επενδυτές αναμένουν δύσκολες συζητήσεις μεταξύ του Trump και των υπολοίπων ηγετών τόσο σχετικά με την κλιματική αλλαγή όσο και με το εμπόριο.
Το παγκόσμιο ενδιαφέρον μονοπώλησε η πρώτη τετ-α-τετ συνάντηση μεταξύ του Trump και του ρώσου ομολόγου του, Vladimir Putin, με τους δύο ηγέτες να συζητούν για την κυβερνοασφάλεια και τη διεθνή τρομοκρατία.
Η συνάντηση διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο Tύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές έδειξαν να αγνοούν τη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου.
Τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν σήμερα κοντά σε χαμηλό δύο εβδομάδων, δεχόμενα πιέσεις από την αύξηση της παραγωγής στη χώρα, και παρά τα σχέδια του ΟΠΕΚ να θέσει ανώτατο όριο στην παραγωγή της Λιβύης και της Νιγηρίας, για να υπερπηδήσει τα εμπόδια στην προσπάθεια εξισορρόπησης της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς.
Ο «μαύρος χρυσός» υποχώρησε σήμερα κατά 2,8%, στα 44,23 δολάρια ανά βαρέλι, υποχωρώντας και πάλι κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 45 δολ., ενώ για το σύνολο της εβδομάδας υποχώρησε κατά 3,9%.
Το πετρέλαιο Brent υποχώρησε κατά 3,1%, στα 46,64 δολ. ανά βαρέλι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή της Λιβύης κατά τους τελευταίους εννέα μήνες έχει αυξηθεί κατά περισσότερα από 600 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 1 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχος όγκος παραγωγής της Νιγηρίας έχει 8πλασιαστεί, «αγγίζοντας» τα 1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης