Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Η Ιταλία δεν έχει κανένα ηθικό καθήκον να δέχεται μετανάστες

Renzi: Η Ιταλία δεν έχει κανένα ηθικό καθήκον να δέχεται μετανάστες
Πρέπει να υπάρξει ένας σταθερός αριθμός αφίξεων, αναφέρει σε βιβλίο του ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός 
Η Ιταλία δεν έχει κανένα ηθικό καθήκον να δέχεται μετανάστες, αναφέρει σε βιβλίο του ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και επικεφαλής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Matteo Renzi, «σκληραίνοντας» απότομα την στάση του σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό αιτούντων άσυλο.
Οι επικριτές κατηγόρησαν τον Renzi ότι υιοθέτησε τη γλώσσα των αντιπάλων του λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τις εθνικές εκλογές, όπου το θέμα της εντεινόμενης μεταναστευτικής κρίσης είναι πιθανό να κυριαρχήσει στην εκστρατεία.
«Πρέπει να απελευθερωθούμε από την αίσθηση ενοχής.
Δεν έχουμε το ηθικό καθήκον να καλωσορίζουμε στην Ιταλία ανθρώπους που είναι χειρότεροι από τους εαυτούς μας», έγραψε ο Renzi στο νέο του βιβλίο, αποσπάσματα του οποίου αποκαλύφθηκαν πριν από τη δημοσίευσή του στον ιστότοπο του PD .
«Πρέπει να υπάρξει ένας σταθερός αριθμός αφίξεων», αναφέρει, προσθέτοντας ότι η Ιταλία θα πρέπει να βοηθά τους μετανάστες στις χώρες καταγωγής τους.
Τα σχόλια απομακρύνθηκαν γρήγορα από την ιστοσελίδα, αλλά όχι πριν πυροδοτήσουν αντιδράσεις ανάμεσα σε ορισμένους υποστηρικτές του PD.
και έφεραν στο δεξί στρατόπεδο.
Η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, Emma Bonino, προκάλεσε αμηχανία στις τάξεις του PD αυτή την εβδομάδα, όταν είπε ότι η κυβέρνηση Renzi ζήτησε το 2014 να μεταφερθούν στην Ιταλία όλοι οι μετανάστες που εγκαταλείπουν τη Λιβύη.
Ο Renzi αρνήθηκε σήμερα (7/7/2017) την υποστήριξή της, αλλά δήλωσε ότι στο μέλλον η Ιταλία πρέπει να κάνει περισσότερα για να ενθαρρύνει τους μετανάστες να παραμένουν στις πατρίδες τους και να αναπτύσσουν τις δικές τους οικονομίες.
«Πρέπει να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία του “να κάνουμε το καλό”», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης