Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Τα γερμανικά ΜΜΕ πως διεξάγουν εκστρατεία συκοφάντησης εναντίον της Τουρκίας

Erdogan: Τα γερμανικά ΜΜΕ πως διεξάγουν εκστρατεία συκοφάντησης εναντίον της Τουρκίας
«Εδώ δεν είναι Γερμανία, η Τουρκία έχει τους δικούς της νόμους και κανονισμούς»
Δριμύ κατηγορώ εναντίον των γερμανικών μέσων ενημέρωσης εξαπέλυσε ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, καταλογίζοντάς τους ότι «διεξάγουν εκστρατεία συκοφάντησης εναντίον της Τουρκίας», με μέρος αυτής της εκστρατείας να αποτελούν οι συνεντεύξεις με τρομοκράτες.
Μιλώντας στη… γερμανική «Die Zeit», για πρώτη φορά μετά την τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικό μέσο πριν πέντε χρόνια, ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε σε όσους τον χαρακτηρίζουν «δικτάτορα» πως «πρέπει πρώτα να ψάξετε τον ορισμό του δικτάτορα!».
Ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας απαντά ότι του αποδίδεται ο χαρακτηρισμός αυτός λόγω του αριθμού των δημοσιογράφων που βρίσκονται στη φυλακή, για τις απολύσεις χιλιάδων ανθρώπων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και την κατασκοπεία σε βάρος Γερμανών βουλευτών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Erdogan εφοδιάζεται με σημειώσεις από το βοηθό του και απαντά ότι τα στοιχεία που έχει ο δημοσιογράφος είναι λάθος, παραθέτοντας διεξοδικά κατά ομάδες αδικήματα που έχουν διαπράξει οι συλληφθέντες δημοσιογράφοι, με κυριότερη αυτή της τρομοκρατικής δράσης.
Επίσης, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν ανεξάρτητα ΜΜΕ πουθενά στον κόσμο, ότι ακολουθούν ιδεολογίες ή συμφέροντα και σημείωσε:
«Πηγαίνετε όπου φυσάει ο άνεμος.
Και τα γερμανικά ΜΜΕ επίσης.
Το γνωρίζουμε με ακρίβεια και κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει το αντίθετο».
Ο δημοσιογράφος εστιάζει στην περίπτωση του Deniz Guzel (ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος 140 ημέρες στην απομόνωση, με καθυστέρηση παροχής προξενικής συνδρομής) και αναφέρει ότι στην Γερμανία κανένας δημοσιογράφος δεν θα βρισκόταν στη φυλακή ούτε για λίγες ημέρες με βάση υποψίες.
«Εδώ δεν είναι Γερμανία.
Η Τουρκία έχει τους δικούς της νόμους και κανονισμούς.
Και έχει και μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη που πράττει όσα προβλέπει το σύνταγμα», απαντά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης