Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Κεφάλαια μετά από καιρό για την Ελλάδα - Πήρε τη δόση 8,5 δισ. από τον ESM - Σώθηκε από τη χρεοκοπία

FT: Κεφάλαια μετά από καιρό για την Ελλάδα - Πήρε τη δόση 8,5 δισ. από τον ESM - Σώθηκε από τη χρεοκοπία
Τα «φρέσκα» κεφάλαια θα επιτρέψουν στην ελληνική κυβέρνηση να καταβάλει 6,8 δισ. ευρώ για λογαριασμό των πιστωτών της στον ιδιωτικό τομέα, της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ.
Η Ελλάδα έλαβε κεφάλαια -μετά από καιρό- από τους δανειστές της, καθώς ο Ευρωπαϊκό; Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε σήμερα (7 Ιουλίου 2017) τη δόση ύψους 8,5 δισ. ευρώ προς την Αθήνα, μετά και την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος συνολικού ύψους 86 δισ. ευρώ, σχολιάζουν οι Financial Times, τονίζοντας ότι η μεσογειακή χώρα δε θα χρεοκοπήσει τον Ιούλιο του 2017.
Τα «φρέσκα» κεφάλαια θα επιτρέψουν στην ελληνική κυβέρνηση να καταβάλει 6,8 δισ. ευρώ για λογαριασμό των πιστωτών της στον ιδιωτικό τομέα, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αργότερα μέσα στον τρέχοντα μήνα.
Τα υπόλοιπα μετρητά θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην αποπληρωμή κάποιων καθυστερούμενων οφειλών της κυβέρνησης, τονίζει η βρετανική εφημερίδα.
Ο κ. Klaus Regling, επικεφαλής του ESM, δήλωσε:
«Η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας αξίζουν την αναγνώριση ότι έχουν προχωρήσει πολύ στην επιστροφή στη δημοσιονομική βιωσιμότητα και στην οικονομική ανάπτυξη.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει αυτή την πορεία για την ανοικοδόμηση μιας ανταγωνιστικής οικονομίας και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης