Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δύσκολες οι συζητήσεις των ηγετών με τον Trump στη Σύνοδο G20

Reuters: Δύσκολες οι συζητήσεις των ηγετών με τον Trump στη Σύνοδο G20
Η σύνοδος πραγματοποιείται σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών στο γεωπολιτικό πεδίο
Για δύσκολες συζητήσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump προετοιμάζονται οι ηγέτες, όσον αφορά την κλιματική αλλαγή και το εμπόριο, στη σύνοδο της G20 στο Αμβούργο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Η σύνοδος πραγματοποιείται σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών στο γεωπολιτικό πεδίο, με τις πολιτικές του Trump που τοποθετούν  την «Αμερική πρώτη» να ωθούν πιο κοντά την Ευρώπη με την Κίνα.
Ο Trump  θα συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin. για πρώτη φορά σήμερα το απόγευμα, σε μια πολυαναμενόμενη συνάντηση.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί επίσης και με τον Κινέζο ομόλογό του, την ώρα που η Ουάσινγκτον πιέζει το Πεκίνο να ασκήσει την επιρροή του στη Βόρεια Κορέα, μετά και την τελευταία εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.
Από την πλευρά της η οικοδέσποινα Angela Merkel βρίσκεται αντιμέτωπη με το δύσκολο έργο να οδηγήσει τους εταίρους της προς μια συμφωνία για το εμπόριο, το κλίμα και το μεταναστευτικό, θέματα τα οποία προκαλούν μεγαλύτερες τριβές μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Τραμπ.
Η Merkel συναντήθηκε με τον Trump για μία ώρα σε ξενοδοχείο του Αμβούργου χθες Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι διαφορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης