Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η Γαλλία θα αρχίσει να πουλά μερίδια σε κρατικές εταιρείες τον Σεπτέμβριο 2017

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η Γαλλία θα αρχίσει να πουλά μερίδια σε κρατικές εταιρείες τον Σεπτέμβριο 2017
Τα οποία θα επιτρέψουν τη δημιουργία ενός κεφαλαίου ύψους 10 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας 
Η Γαλλία θα ξεκινήσει να πουλά μερίδια που κατέχει σε κρατικές εταιρείες τον Σεπτέμβριο του 2017, προκειμένου να χρηματοδοτήσει σχέδια που στοχεύουν στην καινοτομία, δήλωσε σήμερα (6/7/2017) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Bruno Le Maire.
«Έχω ανακοινώσει ότι πρόκειται να αρχίσουμε να πουλάμε μερίδια σε μια σειρά κρατικών εταιρειών από τον Σεπτέμβριο, μερίδια που δεν είναι στρατηγικά, τα οποία θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε ένα κεφάλαιο ύψους 10 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας», δήλωσε ο Le Maire στους βουλευτές.
Ο γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να δημιουργήσει ένα ταμείο για την προώθηση βιομηχανικών και ερευνητικών έργων, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με την πώληση μετοχών σε εταιρείες στις οποίες το κράτος κατέχει μειοψηφικό μερίδιο και με μερίσματα από μετοχές που ανήκουν στο κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης