Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Υψηλή η εισπραξιμότητα των εισφορών του ΕΦΚΑ – Δεν θα υπάρξουν αυξημένες επιστροφές

Πετρόπουλος: Υψηλή η εισπραξιμότητα των εισφορών του ΕΦΚΑ – Δεν θα υπάρξουν αυξημένες επιστροφές
Με το νέο ασφαλιστικό σύστημα ανακόπηκε ο κατήφορος υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας
Την θέση ότι η εισπραξιμότητα των εισφορών του ΕΦΚΑ είναι υψηλή διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος, ο οποίος διέψευσε σημερινό δημοσίευμα ότι θα υπάρξουν αυξημένες επιστροφές σε 400.000 ασφαλισμένους.
«Δεν στέκει με βάση την κοινή λογική ο αριθμός αυτός» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Πετρόπουλος, αναφέροντας πως από τα έως σήμερα στοιχεία, η εισπραξιμότητα από τους μισθωτούς έχει φθάσει στο 96% και στους ελεύθερους επαγγελματίες στο 70%.
Όπως είπε, με το νέο ασφαλιστικό σύστημα ανακόπηκε ο κατήφορος, ενώ υποστήριξε πως με τη μείωση της ανεργίας έως το 2019 κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες θα αυξηθούν τα έσοδα κατά 470 εκατομμύρια (κύρια και επικουρική ασφάλιση).
Ο κ.Πετρόπουλος υπογράμμισε πως ήδη η ανεργία μειώνεται - έχει πέσει, όπως είπε κατά 4% -, σημείωσε ότι με το νέο σύστημα το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών και το 90% των αγροτών πληρώνουν λιγότερες εισφορές, αν και αναγνώρισε ότι «η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές είναι πολύ υψηλές και αυτό πρέπει να αλλάξει».
Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι το 2019 η κυβέρνηση έχει στόχο να μειώσει κατά 2% τους συντελεστές φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα και κατά 3% για τα νομικά πρόσωπα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης