Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κι όμως, το 60% των Αμερικανών υποστηρίζει την απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους έξι χωρών…

Κι όμως, το 60% των Αμερικανών υποστηρίζει την απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους έξι χωρών…
Παρά τη διεθνή κατακραυγή...
Αν και η απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους έξι χωρών (Ιράν, Λιβύη, Συρία, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη, κατόπιν εξεύρεσης του Ιράκ) από την κυβέρνηση του Donald Trump έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό των Η.Π.Α. αλλά και την υπόλοιπη υφήλιο, το 37% των Αμερικανών υποστηρίζει σθεναρά το μέτρο, σύμφωνα με την έρευνα των Politico/Morning Consult που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (5 Ιουλίου 2017).
Την ίδια στιγμή, ένα 23% των ερωτηθέντων απλά στηρίζει το μέτρο.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη ηλεκτρονικά την Πέμπτη και την Παρασκευή μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α. που ενέκρινε εν μέρει την απαγόρευση, με συμμετοχή 1.989 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.
Το περιθώριο σφάλματος του αποτελέσματος της δημοσκόπησης ήταν δύο ποσοστιαίες μονάδες, πράγμα που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να ποικίλουν.
Ένα χρόνο πριν από την εκλογή του ως Πρόεδρος, ο Donald Trump υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους ότι θα επιδιώξει μία προσωρινή απαγόρευση εισόδου για τους μουσουλμάνους.
Στις 26 Ιουνίου το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών διέταξε τη μερική εφαρμογή του αμφιλεγόμενου αντιμεταναστευτικού διατάγματός του, εν αναμονή της εξέτασης του θέματος επί της ουσίας, το φθινόπωρο.
Το προεδρικό διάταγμα θα εφαρμόζεται για τα πρόσωπα που «δεν έχουν εγκαθιδρύσει μια σχέση αγαθής προαίρεσης με κάποιο πρόσωπο ή μια οντότητα στις ΗΠΑ», σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου.
Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του διατάγματος του Trump είχε ανασταλεί από πολλούς άλλους δικαστές, σε πρωτοβάθμια δικαστήρια και σε εφετεία.
Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα ακούσει τα επιχειρήματα περί της νομιμότητας του διατάγματος όταν ξεκινήσει η επόμενη δικαστική περίοδος, τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης