Διεθνή

ΔΝΤ: Στο 3,5% η παγκόσμια ανάπτυξη τη διετία 2017-2018 – Κίνδυνοι από το χρέος στην Κίνα

ΔΝΤ: Στο 3,5% η παγκόσμια ανάπτυξη τη διετία 2017-2018 – Κίνδυνοι από το χρέος στην Κίνα
Η επικεφαλής του Δ.Ν.Τ., κα Chistine Lagarde, δήλωσε σχετικά ότι τα κράτη χρειάζονται «απτές πολιτικές ενέργειες» για την τόνωση της ανάπτυξης
Στο 3,5% υπολογίζει την παγκόσμια ανάπτυξη τη διετία 2017-2018 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο, παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το (ιδιωτικό και δημόσιο) χρέος της κινεζικής οικονομίας, της δεύτερης μεγαλύτερης παγκοσμίως, καθώς «αυξάνει τη μεταβλητότητα και την αβεβαιότητα».
Όπως αναφέρει σε έκθεσή του το Ταμείο, η παγκόσμια αναπτυξιακή δυναμική «παραμένει σε καλό δρόμο», δεχόμενη ώθηση από την ολοένα ενισχυόμενη προοπτική ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών.
Την ίδια στιγμή, το Δ.Ν.Τ. αναμένει ελαφρά σταθερότερη οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη και την Ασία, ενώ, για τις Η.Π.Α., κάνει λόγο για ασθενέστερες προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας, σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα του Απριλίου 2017.
Το Ταμείο υπογραμμίζει επίσης πως οι ισολογισμοί των ευρωπαϊκών τραπεζών χρειάζονται περαιτέρω αποκατάσταση, ενώ αναφέρει επίσης πως η ξαφνικές αλλαγές στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές συνθήκες αποτελούν κίνδυνο.
Η επικεφαλής του Δ.Ν.Τ., κα Chistine Lagarde, δήλωσε σχετικά ότι τα κράτη χρειάζονται «απτές πολιτικές ενέργειες» για την τόνωση της ανάπτυξης.

   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης