Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η άρνηση της Γερμανίας να με αφήσει να απευθύνω ομιλία ήταν «αυτοκτονία»

Erdogan: Η άρνηση της Γερμανίας να με αφήσει να απευθύνω ομιλία ήταν «αυτοκτονία»
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Γερμανία πρέπει να διορθώσει το λάθος της
Ως «αυτοκτονία» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, την άρνηση της Γερμανίας να του επιτρέψει να απευθύνει ομιλία στους Τούρκους της Γερμανίας.
«Η Γερμανία πρέπει να διορθώσει από το λάθος» δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit προσθέτοντας ότι «ο ένας χρειάζεται τον άλλον».
Επισημαίνεται ότι η Γερμανία δεν επέτρεψε στον κ. Erdogan να απευθύνει ομιλία στους υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια της Συνόδου του G20 αργότερα αυτή την εβδομάδα (7-8/7/2017).

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Συνάντηση Merkel - Erdogan στο περιθώριο της G20 εν μέσω κρίσης στις σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι συνομιλίες που θα έχει η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel με τον Τούρκο πρόεδρο R. T. Erdogan στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20, που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στο Αμβούργο.
Τη συνάντηση ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών διέρχονται κρίση τους τελευταίους μήνες, σχολιάζει το Reuters.
Την Τρίτη, η Άγκυρα καταδίκασε την καλλιτεχνική εγκατάσταση που είχε τοποθετηθεί μπροστά από την έδρα της καγκελαρίας και παρουσίαζε τον Εrdogan ως δικτάτορα.
Ο εκπρόσωπος της Μerkel ανέφερε επίσης ότι η καγκελάριος θα συζητήσει την ουκρανική κρίση με τους προέδρους της Ρωσίας, Vladimir Putin, και της Γαλλίας, Emmanuel Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης