Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Τα 4 στοιχεία στην οικονομία των ΗΠΑ και στη Wall Street που προκαλούν τρόμο

tags :
Citigroup: Τα 4 στοιχεία στην οικονομία των ΗΠΑ και στη Wall Street που προκαλούν τρόμο
O δείκτης ψυχολογίας της Citigroup καταρρέει καθώς βυθίστηκε απότομα σε bearish περιοχή 
Την ανησυχία για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας εκφράζει στην τελευταία του ανάλυση ο Jeremy Hale της Citigroup, επισημαίνοντας ότι ο δείκτης NISI της τράπεζας έχει βυθιστεί απότομα σε bearish περιοχή φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο 18μηνών, μετά τον Ιανουάριο του 2016.
Σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς η αισιοδοξία σχετικά με τις πολιτικές του Trump ξεθωριάζει, μπορεί να είχε αποτιμηθεί πάρα πολύ «καλή διάθεση» στο SPX.
Τα τελευταία στοιχεία για τον NISI υποδηλώνουν ανανέωση της κλίσης προς το απαισιόδοξο συναίσθημα και με τον τρόπο αυτό εξετάζοντας τους προηγούμενους συσχετισμούς με το NISI, η Citi προειδοποιεί ότι ο SPX μπορεί να υποχωρήσει σε σχέση με την τάση.



Δεν είναι μόνο το ξεθώριασμα της ευφορίας που προκαλεί ανησυχία στη Citigroup.
Σύμφωνα με τον Hale υπάρχουν ακόμα τέσσερα άλλα πράγματα που προκαλούν ανησυχία στην τράπεζα όταν πρόκειται για μετοχές, με τις αποτιμήσεις να είναι στην κορυφή.
«Ακόμα και οι value μετοχές (διαπραγματεύονται σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρείας) είναι ακριβές στην Αμερική.
Επιπροσθέτως, οι εκτιμήσεις για τον τρέχοντα ERP είναι σαφώς κάτω από τις μέσες ιστορικές αποδόσεις των μετοχών της τάξης του 4,7%.
Προκειμένου να επιτύχουμε και αυτό το μέσο επίπεδο υπερβάλλουσας απόδοσης, θα πρέπει να δούμε ένα ονομαστικό ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ έως 5,25%.
Ως εκ τούτου, αυτό θα απαιτούσε σημαντικές αναθεωρήσεις επί τα βελτίω στο τρέχον outlook της Citi για την ανάπτυξη, σε μια στιγμή όπου οι οικονομολόγοι της Citi λένε ότι είναι κοντά στο κυκλικό αποκορύφωμα της παγκόσμιας ανάπτυξης και βλέπουν αυξημένους καθοδικούς κινδύνους στις προβλέψεις τους.
Σε συνδυασμό με την υποχώρηση του πληθωρισμού / τις φθίνουσες προσδοκίες για τον πληθωρισμό, αυτό φαίνεται ακόμη πιο μη-ρεαλιστικό και καθιστά τις μετοχές να εμφανίζονται πλουσιότερες σε αυτή τη βάση» αναφέρεται στη σχετική ανάλυση.



Τρίτον, η Citgroup προσέχει το outlook των κερδών και προειδοποιεί ότι ενώ το δεύτερο τρίμηνο και τα επόμενα δύο πιθανότατα θα είναι καλά, το πρόβλημα προκύπτει το 2018.
Τέταρτο έρχεται η ρευστότητα.
Συγκεκριμένα, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η στροφή σε σφιχτότερη νομισματική πολιτική μπορεί να αποτελέσει κάποια απειλή στα risk assets δεδομένης της σημασίας που έχουν οι μη συμβατικές νομισματικές πολιτικές για τις αγορές τα τελευταία χρόνια.
Όπως προκύπτει κι από το παρακάτω γράφημα στην περίπτωση που όλες οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες μειώσουν τη ρευστότητα τότε οι μετοχές μπορεί να υποχωρήσουν κατά 30%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης