Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη δυσαρέσκεια στην Ιταλία για την ανάπτυξη στρατού από την Αυστρία στα σύνορα

Έντονη δυσαρέσκεια στην Ιταλία για την ανάπτυξη στρατού από την Αυστρία στα σύνορα
Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Αυστρίας
Την οργισμένη αντίδραση της ιταλικής κυβέρνησης προκάλεσε η απόφαση της Αυστρίας να επιβάλλει συνοριακούς ελέγχους και –ενδεχομένως– να αναπτύξει στρατό στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Marco Minniti να μιλά για επιπτώσεις στη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας.
Ο κ. Minniti σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία κατεπείγουσα κατάσταση στο μεθοριακό πέρασμα Μπρένερ, στις Άλπεις, όπου θα εφαρμοστούν τα μέτρα. «Ειλικρινά αιφνιδιάστηκα από τα σχόλια του Αυστριακού υπουργού Άμυνας.
Πρόκειται για μια αδικαιολόγητη και πρωτοφανή πρωτοβουλία που, αν δεν διορθωθεί άμεσα, θα έχει αναπόφευκτα συνέπειες στη συνεργασία (των δύο χωρών) στον τομέα της ασφάλειας», του Hans Peter Doskocil, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Αυστρίας.
Το βράδυ της Δευτέρας ο Αυστριακός υπουργός ανακοίνωσε ότι η Βιέννη σχεδιάζει να αποκαταστήσει «λίαν συντόμως» τους ελέγχους και να αναπτύξει στρατιώτες στα σύνορά της με την Ιταλία, αν δεν επιβραδυνθεί η ροή των μεταναστών.
Αξιωματούχοι του αυστριακού υπουργείου Άμυνας είχαν δηλώσει σήμερα πως τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα έχουν μετακινηθεί κοντά στα σύνορα με την Ιταλία και είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν έλεγχοι στο πολυσύχναστο αλπικό πέρασμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης