Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Αισιοδοξία για τις ελληνικές επιχειρήσεις, πλήττει τα νοικοκυριά η λιτότητα

tags :
Citigroup: Αισιοδοξία για τις ελληνικές επιχειρήσεις, πλήττει τα νοικοκυριά η λιτότητα
Tο καταναλωτικό κλίμα πιθανώς θα καθυστερήσει σημαντικά να ακολουθήσει τη βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, εξηγεί η Citigroup
Η συμφωνία του Eurogroup πιθανώς θα στηρίξει το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα, καθώς η αβεβαιότητα υποχωρεί, σημειώνει στο ημερήσιο σχολιό της (04/07) η Citigroup.
Σημειώνει ωστόσο ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη παραμένει αδύναμη, παρά την αξιοπρεπή δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς τα νοικοκυριά πλήττονται από τη δημοσιονομική λιτότητα.
 Όπως και στο παρελθόν, το καταναλωτικό κλίμα πιθανώς θα καθυστερήσει σημαντικά να ακολουθήσει τη βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, εξηγεί η Citigroup.
Αφορμή για το σχόλιο της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας στάθηκε η ανάκαμψη της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, καθώς ο μεταποιητικός δείκτης PMI ανήλθε σε υψηλά τριετίας τον Ιούνιο του 2017, καταγράφοντας τον τρίτο διαδοχικό μήνα ανόδου.
Είναι η πρώτη φορά που ο PMI ξεπερνά το όριο του 50 από τον Αύγουστο του 2016, τονίζει η Citigroup.
Την ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα σηματοδότησε και η έρευνα της Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα, η οποία κατέδειξε ενίσχυση της βιομηχανικής εμπιστοσύνης τον Ιούνιο, αντιστρέφοντας σε μεγάλο βαθμό την αδυναμία του Μαΐου.
Παράλληλα η εμπιστοσύνη βελτιώθηκε και στον κατασκευαστικό τομέα, αν και παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Την ίδια ώρα η εμπιστοσύνη μειώθηκε στους κλάδους των υπηρεσιών και του λιανικού εμπορίου.
Συνολικά, οι δείκτες καταδεικνύουν ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη κυμάνθηκε κοντά στον μακροπρόθεσμο μέσο όρο της στο α' εξάμηνο του 2017.
Από την άλλη πλευρά, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών παραμένει πολύ πιο υποτονική και πολύ κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο (αν και βελτιώθηκε οριακά στο τελευταίο τετράμηνο).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης