Τελευταία Νέα
Διεθνή

Minerd (Guggenheim Partners): Η Fed δεν θα κινηθεί τόσο γρήγορα όσο πιστεύουν πολλοί

Minerd (Guggenheim Partners): Η Fed δεν θα κινηθεί τόσο γρήγορα όσο πιστεύουν πολλοί
Δεν θα υπάρξει τρίτη αύξηση των επιτοκίων το 2017, καθώς τμήματα της αμερικανικής οικονομίας παραμένουν υποτονικά, δήλωσε ο γενικός διευθυντής επενδύσεων της Guggenheim Partners
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) δεν είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια για τρίτη φορά αργότερα το 2017, καθώς τμήματα της οικονομίας παραμένουν υποτονικά, δήλωσε σήμερα (3/7/2017) ο γενικός διευθυντής επενδύσεων της Guggenheim Partners, Scott Minerd.
Εάν η αγορά ομολόγων των ΗΠΑ πιστέψει ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει περίπου στο 1,5% ή και χαμηλότερα, η Fed «θα μπορούσε να προχωρήσει μπροστά από την καμπύλη του πληθωρισμού και πολύ πιο κοντά στο τέλος της σύσφιγξης», ανέφερε ο Minerd σε συνέντευξή του.
«Ο αυξανόμενος κατάλογος των κατηγοριών που δέχονται καθοδικές πιέσεις από τις τιμές, συμπεριλαμβανομένων των εμπορευμάτων, της ενέργειας, της ένδυσης, του λιανικού εμπορίου, των ενοικίων κ.λπ. καθιστά απίθανη μια σύντομη επιτάχυνση των τιμών προς τον στόχο της Fed για 2%», συνέχισε.
Ο Minerd πρόσθεσε ότι τα assets ρίσκου είναι τόσο ευάλωτα όσο ποτέ άλλοτε.
«Οι αγορές σταθερού εισοδήματος εξακολουθούν να υφίστανται μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλών επιτοκίων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε στρεβλώσεις στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων», ανέφερε.
«Οι μετοχές και τα ομόλογα σπάνια έχουν υπάρξει τόσο ακριβά και ο εφησυχασμός της αγοράς είναι μια αυξανόμενη ανησυχία», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης