Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τρεις νεκροί στον Λίβανο από πυρκαγιά σε καταυλισμό προσφύγων από τη Συρία

Reuters: Τρεις νεκροί στον Λίβανο από πυρκαγιά σε καταυλισμό προσφύγων από τη Συρία
Η πυρκαγιά φαίνεται ότι ξέσπασε από μαγειρική συσκευή, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα βοηθήσει όσους επλήγησαν
Μία φωτιά που ξέσπασε σε καταυλισμό για πρόσφυγες από τη Συρία στην κοιλάδα Bekaa του Λιβάνου είχε ως συνέπεια να χάσουν τρεις άνθρωποι τη ζωή τους, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι φλόγες και πυκνά σύννεφα καπνού φαίνονταν από τη γειτονική πόλη Qab ELias, περίπου μία ώρα ανατολικά της πρωτεύουσας Βηρυτού με το αυτοκίνητο, ενώ σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ακούγεται και μία δυνατή έκρηξη.
Λίγα είχαν απομείνει στον καταυλισμό μετά την πυρκαγιά, όπως έδειξε άλλο βίντεο του Reuters, καθώς ένα φορτηγό έβρεχε τα αποκαϊδια.
Ένας πρόσφυγας από τη Συρία ανέφερε ότι πολλοί συμπατριώτες του είχαν μεταβεί στον συγκεκριμένο καταυλισμό του Λιβάνου από τη Ράκα.
"Έχουμε αρχίσει την καταγραφή των σκηνών που καταστράφηκαν και μόλις την ολοκληρώσουμε θα παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στους ανθρώπους που επλήγησαν" δήλωσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Dana Sleiman.
"Φαίνεται ότι η πυρκαγιά άρχισε από μία συσκευή μαγειρικής, αλλά αυτό θα πρέπει να το εξακριβώσουμε" συμπλήρωσε η ίδια.
Ο Λίβανος φιλοξενεί τουλάχιστον 1 εκατ. καταγεγραμμένους πρόσφυγες από τη Συρία, με πολλούς να ζουν σε καταυλισμούς με σκηνές σε όλη τη χώρα.
Η κυβέρνηση ανεβάζει τον αριθμό τους στο 1,5 εκατ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης