Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Ελεύθερος μετά από φυλάκιση 18 μηνών για διαφθορά, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Olmert

tags :
AFP: Ελεύθερος μετά από φυλάκιση 18 μηνών για διαφθορά, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Olmert
Είναι ο πρώτος Ισραηλινός πρωθυπουργός που εξέτισε ποινή φυλάκισης αν και αυτή μειώθηκε από 27 σε 18 μήνες
Μετά από 18 μήνες στη φυλακή ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ehud Olmert αφέθηκε ελεύθερος.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο 71χρονος πρώην πρωθυπουργός είχε φυλακιστεί για διαφθορά για το διάστημα που διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2006 ως το 2009.
Είναι ο πρώτος Ισραηλινός πρωθυπουργός που εξέτισε ποινή φυλάκισης αν και αυτή μειώθηκε από 27 σε 18 μήνες.
Ο πρώην πρωθυπουργός βγήκε από μια πίσω πόρτα της φυλακής Μαασιγιάχου στη Ράμλα, κοντά στο Τελ Αβίβ, εμφανώς καταβεβλημένος
Μεταξύ των κατηγοριών που το βαραίνουν ήταν για δωροληψία στο πλαίσιο ενός τεράστιου έργου ανέγερσης οικημάτων στην Ιερουσαλήμ όταν ήταν δήμαρχος της πόλης από το 1993 ως το 2003, αλλά και για διαφθορά και απάτη και παρακώλυση της δικαιοσύνης.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ και η εισαγγελία ανακοίνωσαν ότι δεν θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση μιας επιτροπής να μειωθεί κατά ένα τρίτο η ποινή του.
Αποδυναμωμένος από τις κατηγορίες για διαφθορά, ο Olmert είχε υποβάλει την παραίτησή του τον Σεπτέμβριο του 2008.
Ωστόσο συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά του ως τον Μάρτιο του 2009, όταν ο επικεφαλής του Λικούντ, B. Netanyahu ορκίστηκε πρωθυπουργός.
Στη διάρκεια της θητείας του στην πρωθυπουργία σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες με τους Παλαιστινίους, με τη διασφάλιση μιας οριστικής ειρηνευτικής συμφωνίας και την πρόταση για απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από το μεγαλύτερο μέρος της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Ωστόσο δεν έγινε συμφωνία.
Δικηγόρος στο επάγγελμα, ο Olmert ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα τη δεκαετία του '70 ως βουλευτής της δεξιάς με στόχο του την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στο Ισραήλ.
Επί της πρωθυπουργίας του Olmert το Ισραήλ ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον των ενόπλων ομάδων στον Λίβανο το 2006 και στη Λωρίδα της Γάζας το 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης