Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lautenschlaeger: Η ΕΚΤ θα αξιολογήσει την πρόοδο των ελληνικών τραπεζών ως προς τα επισφαλή δάνεια

Lautenschlaeger: Η ΕΚΤ θα αξιολογήσει την πρόοδο των ελληνικών τραπεζών ως προς τα επισφαλή δάνεια
Η ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει επιτόπιες αποστολές στις ελληνικές τράπεζες κατά το β’ εξάμηνο του 2017, ανέφερε η Lautenschlaeger σε επιστολή της προς την Christine Lagarde
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) σκοπεύει να επιθεωρήσει τις ελληνικές τράπεζες εντός του 2017 για να παρακολουθήσει την πρόοδό τους ως προς τη μείωση του τεράστιου όγκου των απλήρωτων δανείων τους, δήλωσε σήμερα (30/6/2017) η αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Sabine Lautenschlaeger.
Όπως μετέδιδε το «Reuters», οι ελληνικές τράπεζες προσπαθούν να μειώσουν το μερίδιο των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) σε εταιρείες και νοικοκυριά, τα οποία αντιπροσωπεύουν λίγο περισσότερο από το ήμισυ των χαρτοφυλακίων τους, ως αποτέλεσμα της σοβαρής οικονομικής κρίσης, προκειμένου να εκπληρώσουν τους στόχους που έθεσε η ΕΚΤ.
Η ΕΚΤ εποπτεύει τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας, ή σημαντικούς οργανισμούς (SIs).
«Η ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει επιτόπιες αποστολές στις ελληνικές SIs κατά το β’ εξάμηνο του 2017, περίοδο κατά την οποία τα βασικά επιχειρησιακά μέτρα για την αντιμετώπιση των NPLs... πρέπει ήδη να έχουν εφαρμοστεί», ανέφερε η Lautenschlaeger σε επιστολή της προς τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Christine Lagarde.
Η επιστολή της ήρθε σε απάντηση σε αίτημα του ΔΝΤ για την παροχή πληροφοριών σχετικά με το εποπτικό έργο της ΕΚΤ στην Ελλάδα στο πλαίσιο ενός πιθανού προγράμματος του ΔΝΤ για τη χώρα.
Σύμφωνα με το «Reuters», η Ελλάδα εξασφάλισε μια πίστωση ζωής από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης στις αρχές του μήνα.
Το ΔΝΤ προσέφερε στην Αθήνα ένα καθεστώς ετοιμότητας, αλλά δήλωσε ότι δεν θα εκταμιεύσει χρήματα μέχρι να λάβει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης