Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έπαινοι Στουρνάρα για Τσακαλώτο, Χουλιαράκη, αιχμές για Παπαδημητρίου - Πίσω τα δύσκολα

Έπαινοι Στουρνάρα για Τσακαλώτο, Χουλιαράκη, αιχμές για Παπαδημητρίου - Πίσω τα δύσκολα
Να δοθεί έμφαση σε μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη είπε ο διοικητής της ΤτΕ
Την έκθεση της ΤτΕ για τη νομισματική πολιτική παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας συνεχάρη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα τους κ.κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη για το κλείσιμο μιας δύσκολης, όπως την χαρακτήρισε, αξιολόγησης, προσθέτοντας πως πλέον τα δύσκολα είναι πίσω μας και ότι η έμφαση στο εξής πρέπει να δοθεί στις μεταρρυθμίσεις και στην ανάπτυξη.
Όμως, ο κ.Στουρνάρας άφησε αιχμές για τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, τον οποίο χωρίς να κατονομάσει, φωτογράφισε το χαρτοφυλάκιο του, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν καθυστερήσεις στην αδειοδότηση των εταιρειών και στη διευκόλυνση όλων όσοι επιθυμούν να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο επενδύσεων που κάνει η Ελλάδα.
Ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι η οικονομική πολιτική πρέπει να εστιάσει στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, όπως είπε, αν και είναι λιγότερο δύσκολες από αυτές που έχουν ήδη γίνει είναι ιδιαίτερα χρήσιμες ενώ για τις τράπεζες σημείωσε πως πρέπει να δοθούν λύσεις στα κόκκινα δάνεια που αποτελούν και το μεγάλο πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης