Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πώληση όπλων συνολικής αξίας 1,44 δισ. δολ. στην Ταϊβάν

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πώληση όπλων συνολικής αξίας 1,44 δισ. δολ. στην Ταϊβάν
Η εκρπόσωπος του State Department διευκρίνησε ότι η εν λόγω πώληση δε μεταβάλλει την αμερικανική πολιτική στο ζήτημα της Κίνας
Στην έγκριση της πώλησης όπλως συνολικής αξίας 1,44 δισ. δολ. στην Ταϊβάν προχώρησε σήμερα (30/6) η κυβέρνηση του Donald Trump, γεγονός που αποτελεί την πρώτη μεταφορά οπλισμού υπό την νέα αμερικανική διοίκηση.
Μάλιστα, η εν λόγω κίνηση συνέπεσε χρονικά με την απόρριψη νομοσχεδίου των ΗΠΑ από την Κίνα, βάσει του οποίου τα πολοία του αμερικανικού ναυτικού θα μπορούσαν να πραγματοποιούν επισκέψεις στα λιμάνια της Ταϊβάν.
Αναλυτικότερα, οι εν λόγω πωλήσεις περιλαμβάνουν διάφορα ραντάρ, πυραύλους και τορπίλες, και έχουν ως κύρο στόχο να αναβαθμίσουν τις υπάρχουσες αμυντικές δυνατότητες του νησιού.
Η σχετική εξέλιξη, όπως είναι λογικό, αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της Κίνας, η οποία ισχυρίζεται ότι η Ταϊβάν αποτελεί έδαφός της, ενώ την ίδια στιγμή το νησί αναζητά την ανεηξαρτησία του.
Ωστόσο, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, η εκρπόσωπος του State Department έσπευσε να διευκρινήσει ότι η εν λόγω πώληση δε μεταβάλλει την τήρηση της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στο ζήτημα της «εννοιαίας Κίνας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης