Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Κατάλληλο το σημερινό επίπεδο των επιτοκίων για ένα καθεστώς χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλού πληθωρισμού

Bullard (Fed): Κατάλληλο το σημερινό επίπεδο των επιτοκίων για ένα καθεστώς χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλού πληθωρισμού
Η διαδικασία συρρίκνωσης του ισολογισμού της κεντρικής τράπεζας δεν θα πρέπει να προκαλέσει αναταραχή στις αγορές, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σεντ Λούις
To σημερινό επίπεδο των επιτοκίων είναι κατάλληλο για ένα καθεστώς χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλού πληθωρισμού, τόνισε σήμερα (29/6/2017) ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σεντ Λούις, James Bullard, σε ομιλία του στο Λονδίνο.
Ο Bullard τόνισε πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν χρειάζεται να δράσει προληπτικά για να απαντήσει σε μελλοντικές εξελίξεις.
«Ακόμα και αν το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ υποχωρήσει αρκετά χαμηλότερα, οι σημερινές μετρήσεις δείχνουν πως οι συνέπειες στον αμερικάνικο πληθωρισμό αναμένεται να είναι μικρές», υπογράμμισε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.
Ο ίδιος δήλωσε ακόμη πως η Fed έχει χρόνο να περιμένει μέχρι να εφαρμοστούν νέες δημοσιονομικές και ρυθμιστικές πολιτικές.
Ο Bullard υπογράμμισε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να προχωρήσει μόνη της στη νομισματική πολιτική μεταξύ των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών, αλλά απαιτούνται ισχυρά δεδομένα για να συνεχίσει.
Ο ίδιος χαιρέτισε το γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να επαναφέρει τον ισολογισμό της σε φυσιολογικά επίπεδα, τονίζοντας ότι αυτή η διαδικασία δεν θα πρέπει να προκαλέσει αναταραχή στις αγορές, ενώ προέβλεψε ότι θα πάρει τουλάχιστον 5 χρόνια για να φτάσει η Fed σε ένα μέγεθος ισολογισμού πιο συμβατικό, που να της δίνει χώρο πολιτικής για το μέλλον.
Ο Bullard δήλωσε ότι η αναβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη είναι πολύ μικρή για να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία των ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι η αμερικανική οικονομία δεν απομακρύνεται από έναν ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 2%.
Ο αξιωματούχος της Fed τόνισε ακόμη ότι η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA) μπορεί και ίσως να πρέπει να εκσυγχρονιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης