Τελευταία Νέα
Οικονομία

Την επόμενη εβδομάδα η υπογραφή του μνημονίου με το ΔΝΤ - Στις 12 ή 13 Ιουλίου η εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ

tags :
Την επόμενη εβδομάδα η υπογραφή του μνημονίου με το ΔΝΤ - Στις 12 ή 13 Ιουλίου η εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ
Όσον αφορά τις επόμενες αξιολογήσεις, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι από δω και στο εξής να παραμένει σε τροχιά εφαρμογής υλοποιώντας τους μηνιαίους στόχους
Από την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί το μνημόνιο με το ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ενώ η δόση των 7,7 δισεκ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί μετά την 10η Ιουλίου πιθανότατα 12 με 13 Ιουλίου του 2017.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει σταλεί ήδη το σχέδιο μνημονίου του Διεθνούς νομισματικού ταμείου με τη μορφή «letter of intent».
Από την ελληνική πλευρά αναμένεται να το υπογράψει και να το επιστρέψει πάλι με τη μορφή επιστολής προθέσεων, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απόφαση που πρέπει αυτό να λάβει έως τις 26 Ιουλίου για μία συμφωνία επί της αρχής για το τρίτο πρόγραμμα, όπως ανέφερε πηγή του οικονομικού επιτελείου.
Όπως εξήγησε, θα πρόκειται για μία συμφωνία επί της αρχής χωρίς το δικαίωμα για εκταμίευση των δόσεων του δανείου έως 2 δισ. ευρώ.
Ούτως ή άλλως η κυβέρνηση δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκταμίευση του δανείου δεδομένων των υψηλών επιτοκίων του Ταμείου.
Η εκταμίευση της δόσης από τον ESM υπολογίζεται να γίνει στο Eurogroup μετά την 10η Ιουλίου καθώς θα επικυρωθεί από το ανώτατο όργανο του ESM, το οποίο συγκαλείται σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν υπάρχει ζήτημα στην εκταμίευση της δόσης και πως η ολοκλήρωση των διαδικασιών εξελίσσεται ομαλά.
Όσον αφορά τις επόμενες αξιολογήσεις, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι από δω και στο εξής να παραμένει σε τροχιά εφαρμογής υλοποιώντας τους μηνιαίους στόχους.
Για τον μήνα Ιούνιο το μόνο δύσκολο που απομένει έχει σχέση με τη νέα Αρχή Εσόδων, καθώς και με μία σειρά υποχρεώσεων οι οποίες είναι τεχνικά δύσκολες και είναι πιθανό για αυτό το λόγο να υλοποιηθούν εν μέρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης