Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται η ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για ΕΤΕπ - Σταθερό το trend

tags :
DBRS: Επιβεβαιώνεται η ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για ΕΤΕπ - Σταθερό το trend
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 της EIB διαμορφώθηκε στο 26,4%, στα τέλη του 2016, μία επίδοση άκρως ικανοποιητική
H DBRS επιβεβαίωσε την ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (European Investment Bank, EIB, ΕΤΕπ), διατηρώντας «σταθερές» τις προοπτικές επαναξιολόγησης (trend) και τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα στη βαθμίδα «R-1 (high)».
Η EIB δανείζεται κεφάλαια στις κεφαλαιαγορές για την υποστήριξη projects που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ευρώπη.
Οι μέτοχοι της Τράπεζας είναι τα 28 κράτη - μέλη της Ε.Ε.
Ο καναδικός οίκος αξιολόγησης θεωρεί το προφίλ κινδύνου της EIB ως χαμηλό και την κεφαλαιοποίησή της πολύ ισχυρή, περιορίζοντας έτσι την πιθανότητα ότι η Τράπεζα θα αντιμετωπίσει δυσχερείς συνθήκες χρηματοδότησης που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την ανάγκη για έκτακτη δράση υποστήριξης.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 23 Ιουνίου 2016, άνοιξε μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας στην Ευρώπη, ωστόσο, προς το παρόν, οι όροι της μελλοντικής συμφωνίας για το Brexit και ο αντίκτυπος στη συνοχή των υπολοίπων κρατών – μελών, παραμένουν ασαφείς.
Σημειώνεται πως ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 της EIB διαμορφώθηκε στο 26,4%, στα τέλη του 2016, μία επίδοση άκρως ικανοποιητική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης