Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Επί τα χείρω αναθεώρηση για την ανάπτυξη των ΗΠΑ - Στο 2,1% τη διετία 2017-2018

ΔΝΤ: Επί τα χείρω αναθεώρηση για την ανάπτυξη των ΗΠΑ - Στο 2,1% τη διετία 2017-2018
Δεδομένης της έλλειψης λεπτομερειών σχετικά με τις αναπτυξιακές πολιτικές της αμερικανικής κυβέρνησης, το Δ.Ν.Τ. αναθεωρεί τις απόψεις του
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών του για την αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καταρρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς πως οι πολιτικές της κυβέρνησης του Donald Trump θα εκτοξεύσουν την ανάπτυξη άνω του 3%.
Ειδικότερα, το Δ.Ν.Τ. αναμένει η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου να ανέλθει στο 2,1% τη διετία 2017 – 2018, έναντι αρχικής εκτίμησης για επίδοση 2,3% και 2,5% αντίστοιχα.
Στην ανακοίνωσή του, το Ταμείο αναφέρει χαρακτηριστικά πως η «ετήσια αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ άνω του 3% για μια σταθερή περίοδο είναι απίθανο να επιτευχθεί, καθώς η αγορά εργασίας βρίσκεται ήδη σε επίπεδο συμβατό με την πλήρη απασχόληση.
Δεδομένης της έλλειψης λεπτομερειών σχετικά με τις αναπτυξιακές πολιτικές της αμερικανικής κυβέρνησης, το Δ.Ν.Τ. αναθεωρεί τις απόψεις του».
Επίσης, το Δ.Ν.Τ. αναφέρει ότι τα πρόσφατα δημοσιονομικά σχέδια της κυβέρνησης Trump θα επιβαρύνουν δυσανάλογα τις περικοπές δαπανών στα νοικοκυριά χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, ενώ προσθέτει ότι «αυτό θα ήταν αντίθετο με τους στόχους του προϋπολογισμού για την προώθηση της ασφάλειας και της ευημερίας για όλους τους Αμερικανούς».
Αντ 'αυτού, το Ταμείο πρότεινε μια φορολογική πολιτική που θα βελτίωνε τον ομοσπονδιακό δείκτη εσόδων προς ΑΕΠ και πιο ισορροπημένες περικοπές που θα ενίσχυαν την αποδοτικότητα του δικτύου κοινωνικής ασφάλισης.




www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης