Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους 118 ανθρώπους που αγνοούνται ακόμα από την κατολίσθηση της Κίνας

tags :
Reuters: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους 118 ανθρώπους που αγνοούνται ακόμα από την κατολίσθηση της Κίνας
Οι προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων συνεχίζονται, πάντως, και δεν θα σταματήσουν ούτε αύριο Δευτέρα 26/6
Τα συνεργεία διάσωσης στην Κίνα ψάχνουν για τους 118 ανθρώπους που ακόμα αγνοούνται 24 ώρες μετά την κατολίσθηση που έθαψε ένα ορεινό χωριό, αλλά οι ελπίδες ξεθωριάζουν, ενώ ήδη έχουν ανασυρθεί 15 νεκροί, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ένα ζευγάρι και το δύο μηνών μωρό τους βρέθηκαν ζωντανοί ώρες μετά την κατολίσθηση που κυριολεκτικά εξαφάνισε το χωριό Xinmo στη νοτιοανατολική επαρχία Σιτσουάν.
Αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους επιζώντες.
Οι αρχές δεν προχώρησαν σε κάποιον νέο απολογισμό μετά τους 15 νεκρούς που υπήρχαν από το βράδυ του Σαββάτου 24/6, αλλά γεωλόγοι υποστηρίζουν ότι οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι πλέον ελάχιστες.
"Δεν θα καταφέρουμε να βγάλουμε κάποιον ζωντανό" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Wy Youheng, που ζει σε ένα γειτονικό χωριό και έσπευσε να συνδράμει τις προσπάθειες των διασωστών.
"Βγάλαμε δύο ανθρώπους αλλά ήταν ήδη νεκροί, νομίζω ότι είναι πολύ αργά για να βρούμε κάποιον ζωντανό" συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο Wu εξήγησε ότι στην περιοχή γίνονται κατολισθήσεις, αλλά όχι σε τέτοια κλίμακα όπως αυτή του Σαββάτου 24/6.
Η σύζυγός του Zhang Xiaohong είπε ότι συχνά κοιμούνται σε άλλα χωριά από τον φόβο των κατολισθήσεων, αλλά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά μίας μετακόμισης στην σαφώς πιο ασφαλή πρωτεύουσα της επαρχίας του Mao.
Mε τον κίνδυνο μίας μαζικότερης κατολίσθησης στην περιοχή εργάζονται τουλάχιστον 3.000 άτομα από συνεργεία διάσωσης.
Τα ονόματα των αγνοούμενων έχουν αναρτηθεί σε κυβερνητικά σάιτ.
Η κρατική τηλεόραση της Κίνας έδειξε σκηνές με βιομηχανικούς εκσκαφείς να απομακρύνουν ερείπια από το σημείο της κατολίσθησης.
Την κατολίσθηση προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές και παρά το γεγονός ότι αναμένεται να βρέξει και αύριο Δευτέρα 26/6, δεν θα επηρεαστούν οι προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης.
Ρεπορτάζ για την κατολίσθηση απουσιάζουν, πάντως, από τα μεγάλα ΜΜΕ της Κίνας, με εξαίρεση το πρακτορείο Xinhua και την εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος People's Daily.
O γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και είπε ότι ο Οργανισμός είναι έτοιμος να προσφέρει όποια ζητηθεί.
Στην επαρχία Σιτσουάν γίνονται συχνά και σεισμοί, όπως ο μεγέθους 8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που είχε προκαλέσει 70 χιλιάδες θανάτους το 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης