Ενεργειακή συνεργασία "win-win" για Erdogan και Putin - Τί είπαν οι δύο ηγέτες για τον TurkStream

Ενεργειακή συνεργασία
"Με έργα μεγάλης κλίμακας όπως το πυρηνικό εργοστάσιο Akkuyu και τον TurkStream, ελπίζουμε να αναπτύξουμε τη φιλία μας", δήλωσε ο Erdogan, ενώ ο Ρώσος επαίνεσε από την πλευρά του τη συνεργασία των δύο χωρών στα ενεργειακά
Ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream είναι ένα "όμορφο σύμβολο" της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας και της αμοιβαίας προσέγγισης win-win.
Η ενέργεια δεν πρέπει να αποτελεί αιτία σύγκρουσης στις διεθνείς σχέσεις αλλά ένα ενοποιητικό μέσο για την ειρήνη, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Τ. Erdogan.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Erdogan μίλησε χθες τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο V. Putin, ο οποίος πραγματοποίησε επιθεώρηση στο πλοίο Pioneering Spirit που θα αναλάβει την κατασκευή στην Anapa της Ρωσίας στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας.
"Η Ρωσία είναι σημαντικός ενεργειακός παράγοντας στην περιοχή με τους εκτεταμένους φυσικούς πόρους και τις ισχυρές υποδομές της.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος και σταθερός εταίρος της χώρας μας στον τομέα της ενέργειας", δήλωσε ο Erdogan.
"Με έργα μεγάλης κλίμακας όπως το πυρηνικό εργοστάσιο Akkuyu και τον TurkStream", ελπίζουμε να αναπτύξουμε τη φιλία μας, πρόσθεσε.
Εκφράζοντας την εκτίμησή του για το έργο, ο Erdogan δήλωσε: «Αυτά τα μεγάλα ενεργειακά έργα έχουν εξαιρετική θέση στην εδραίωση της αλληλεξάρτησης όσον αφορά τις οικονομικές και πολιτικές διμερείς σχέσεις μας».
Τα ενεργειακά έργα μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, ειδικά έργα φυσικού αερίου, αποτελούν σημαντικό και αξιόπιστο μέρος της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού για σχεδόν 30 χρόνια, πρόσθεσε.
"Ο TurkStream θα διασφαλίσει ότι το ρωσικό φυσικό αέριο μεταδίδεται απευθείας στην Τουρκία χωρίς να εξαρτάται από το σύστημα μετάδοσης οποιασδήποτε άλλης χώρας", δήλωσε ο Erdogan.

Τί είπε ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin επαίνεσε τη συνεργασία των δύο χωρών.
Επισήμανε ότι η επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας είναι πάνω από το επίπεδο της επιχειρηματικής συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε με πολλές άλλες χώρες.
Ο  Putin τόνισε ότι "η διαδικασία συντονισμού με άλλες χώρες χρειάστηκε χρόνια, αλλά με την Τουρκία μόνο σύντομο χρονικό διάστημα".

ΠΗΓΗ: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS