Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (γάλλος ΥΠΟΙΚ): Θα λάβουμε δύσκολα μέτρα για να μειώσουμε το έλλειμμα κάτω του 3% το 2017

Le Maire (γάλλος ΥΠΟΙΚ): Θα λάβουμε δύσκολα μέτρα για να μειώσουμε το έλλειμμα κάτω του 3% το 2017
Ο Le Maire δήλωσε πως η Γαλλία και η Γερμανία θέλουν μια γρήγορη σύγκλιση στην εταιρική φορολογία
Η γαλλική κυβέρνηση θα λάβει «δύσκολα» μέτρα αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2017 και να διασφαλιστεί ότι η χώρα τιμά τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις για τις δημόσιες δαπάνες, δήλωσε στη «Le Figaro» ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.
Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα, ο Le Maire τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσει ο εθισμός στις δημόσιες δαπάνες, ενώ επεσήμανε ότι θα ήθελε η Γαλλία να ανακτήσει την ηγετική της θέση στην Ευρώπη.
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ακόμη το κράτος πρόκειται να πουλήσει πολλά «μη στρατηγικά» μερίδια.
Παράλληλα, ο Le Maire δήλωσε πως η Γαλλία και η Γερμανία θέλουν μια γρήγορη σύγκλιση στην εταιρική φορολογία, τονίζοντας πως οι ομάδες του θα συντάξουν προτάσεις για τους φόρους πριν από μια γαλλο-γερμανική συνάντηση, που είναι προγραμματισμένη για τις 13 Ιουλίου.
«Η φιλοδοξία μας είναι να επιτύχουμε μια γρήγορη σύγκλιση επί του εταιρικού φόρου, θέλουμε να κινηθούμε πολύ γρήγορα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η ενίσχυση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να βοηθήσει επίσης να καταστεί το μπλοκ περισσότερο ανταγωνιστικό με την Κίνα και τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης