Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Η επόμενη μεγάλη αλλαγή στη Wall Street θα προέλθει από μια απροσδόκητη πηγή

tags :
S&P: Η επόμενη μεγάλη αλλαγή στη Wall Street θα προέλθει από μια απροσδόκητη πηγή
Το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να στραφεί στις μετοχές που διαπραγματεύονται σε επίπεδα χαμηλότερα σε σχέση με τα θεμελιώδη μεγέθη των αντίστοιχων εταιρειών
Σε μια ειρωνική αλλαγή, το πιο καταπιεσμένο τμήμα της χρηματιστηριακής αγοράς θα μπορούσε να είναι ο κύριος μοχλός της επόμενης ανόδου.
Ακόμα πιο περίεργο όμως είναι ότι οι επενδυτές που θα ευθύνονται γι' αυτή την αλλαγή δεν θα είναι οι φανταχτεροί τύποι της Wall Street, αλλά οι συνταξιούχοι.
Αυτό προκύπτει από σχετική ανάλυση του Mike Thompson, προέδρου της S&P Global Market Intelligence Investment Advisory Services.
Ο λόγος γίνεται για τις υποτιμημένες μετοχές (διαπραγματεύονται σε αξία χαμηλότερη σε σχέση με αυτή που θα έπρεπε με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη τους).
Οι συνταξιούχοι ήδη προσελκύονται από αυτές τις μετοχές (value stocks) λόγω της μερισματικής απόδοσης που παρέχουν, αλλά έχει παράσχει ιστορικά η ομάδα, αλλά η κατάσταση έχει αρχίσει να παίρνει νέες διαστάσεις.
Αυτές οι μετοχές αναμένεται πλέον να παρουσιάσουν μεγαλύτερη αύξηση κερδών από ό,τι οι μετοχές των εταιρειών των οποίων τα κέρδη αναμένεται να αυξηθούν άνω του μέσου όρου σε σχέση με την αγορά (Growth Stock), δηλ. οι εταιρείες που έχουν υψηλή δυναμική για την ανατίμηση των μετοχών, αλλά όχι κατ' ανάγκη αύξηση της απόδοσης.

value vs. growth EPS growth

Εν τω μεταξύ, οι χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων έχουν αναγκάσει τους επενδυτές να αναζητούν κέρδη, και η Fed έχει κάνει πολύ λίγα για να βελτιώσει την κατάσταση.
Αυτό προστίθεται κάνει ακόμα πιο ελκυστικές τις value stocks.
«Ακόμη και όταν η Fed συνέχιζε να αυξάνει τα επιτόκια με αργό ρυθμό, οι αποδόσεις των assets σταθερού εισοδήματος διατηρήθηκαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, αφήνοντας λίγες επιλογές στους συνταξιούχους επενδυτές που πρέπει να αποκομίσουν κέρδη από τις επενδύσεις τους», επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση του Mike Thompson, προέδρου της S&P Global Market Intelligence Investment Advisory Services.
«Πολλοί από αυτούς τους επενδυτές στρέφονται προς τις value stocks για να γεμίσουν το κενό».
Ωστόσο, ακόμα κι εκτός των ενεργειών της Fed, οι οικονομικές συνθήκες των ΗΠΑ δημιουργούν επίσης μια ιδανική κατάσταση για τις value stocks.
Εν τω μεταξύ, αν και οι value stocks είναι, εξ' ορισμού, φθηνότερες από ό,τι οι growth stocks, η απόκλιση των τομών μεταξύ των τους τελευταίους μήνες δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία αγοράς από ό,τι συνήθως.
Ο Thompson επισημαίνει ότι ενώ ο S&P 500 Value Index διαπραγματεύεται λίγο κάτω από τα ιστορικά επίπεδα, ο δείκτης ανάπτυξης S&P 500 Growth Index βρίσκεται σήμερα πολύ πάνω από τον τριετή μέσο όρο του.

S&P Value vs. Growth valuations

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης