Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ρώσος ΥΠΕΞ): Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ βλάπτουν τους δεσμούς με την Ουάσινγκτον

Lavrov (ρώσος ΥΠΕΞ): Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ βλάπτουν τους δεσμούς με την Ουάσινγκτον
Οι τελευταίες ενέργειες της Ουάσιγκτον στη Συρία παραβίασαν την κυριαρχία της αραβικής χώρας, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Οι νέες κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσινγκτον κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα (22/6/2017) ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, στον αμερικανό ομόλογό του, Rex Tillerson, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Ενέργειες αυτού του είδους θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο ολόκληρη τη σφαίρα των ρωσοαμερικανικών σχέσεων», ανέφερε ο Lavrov σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Tillerson.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα εξακολουθεί να περιμένει μια απάντηση από τις ΗΠΑ στις προηγούμενες προτάσεις της για τη βελτίωση των μεταξύ τους δεσμών, τονίζοντας πως οι τελευταίες ενέργειες της Ουάσιγκτον στη Συρία παραβίασαν την κυριαρχία της αραβικής χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (20/6), το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών επέβαλε πρόσθετες εμπορικές κυρώσεις στη Ρωσία, και συγκεκριμένα απέναντι σε 38 άτομα και οντότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης