Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): To χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι σημαντικά ισχυρότερο από ό,τι πριν από την κρίση

Powell (Fed): To χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι σημαντικά ισχυρότερο από ό,τι πριν από την κρίση
Χάρη στη βελτίωση της οικονομίας και στα μέτρα που ελήφθησαν από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές και από τη βιομηχανία, δήλωσε ο διοικητής της Fed
To χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι σημαντικά πιο ισχυρό και πιο σταθερό από ό,τι ήταν πριν από την «έκρηξη» της οικονομικής κρίσης, πριν από σχεδόν μια δεκαετία, χάρη στη βελτίωση της οικονομίας και στα μέτρα που ελήφθησαν τόσο από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές όσο και από τη βιομηχανία, δήλωσε ο Jerome Powell, μέλος του δ.σ. της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Σε ομιλία του για τη «Σχέση μεταξύ Ρύθμισης και Οικονομικής Ανάπτυξης», ο Powell υπογράμμισε ότι οι θέσεις ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ έχουν βελτιωθεί σημαντικά μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Όπως τόνισε, καθώς πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση των σημαντικών ρυθμιστικών μεταρρυθμίσεων μετά την κρίση, είναι κατάλληλη στιγμή για να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα αυτών των μεταρρυθμίσεων.
Ο ίδιος δήλωσε πως η Federal Reserve επανεξετάζει κατά πόσο η εφαρμογή του κανονισμού Volcker επιτυγχάνει τους στόχους πολιτικής του, ενώ τόνισε πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεσμεύεται να αυξήσει τη διαφάνεια των stress tests.
Παράλληλα, ο Powell δήλωσε πως οι τράπεζες των ΗΠΑ είναι σήμερα τόσο ισχυρές όσο οποιεσδήποτε άλλες στον κόσμο, όπως δείχνουν η σταθερή κερδοφορία τους και η «υγιής» δανειοδότησή τους τα τελευταία χρόνια

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης