Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημητρίου: Σημαντικό βήμα η Αναπτυξιακή Τράπεζα – Κατά 500.000 θα μειωθούν οι άνεργοι έως το 2020

Παπαδημητρίου: Σημαντικό βήμα η Αναπτυξιακή Τράπεζα – Κατά 500.000 θα μειωθούν οι άνεργοι έως το 2020
Οι επενδύσεις τα επόμενα χρόνια θα κυμανθούν από 3 έως 5 δις ευρώ υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας
Την θέση ότι η ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, ο οποίος υποστήριξε ότι μέσω αυτής «θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες και οι νεόφυτες εταιρείες».
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ.Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα διαθέτει και συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη δραστηριότητα στην Ελλάδα αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για εξαγωγές, ενώ την χαρακτήρισε «οργανισμό-ομπρέλα» τονίζοντας ότι «η χώρα θα πείσει τον επενδυτή ότι ενδιαφέρεται για επενδύσεις».
Αναφερόμενος στις επαφές του στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται, ο κ.Παπαδημητρίου επεσήμανε το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στην Ελλάδα, αναφέροντας πως οι επενδύσεις τα επόμενα χρόνια θα κυμανθούν από τρία μέχρι πέντε δισ. ευρώ ενώ τόνισε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αμερικανικά κεφάλαια και από καζίνο του Λας Βέγκας για το Ελληνικό.
Ερωτηθείς τέλος για τη μάχη κατά της ανεργίας, ο υπουργός Οικονομίας εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας ότι «σε διάστημα δυο ετών θα δημιουργηθούν 300.000 θέσεις εργασίας ενώ στο τέλος του 2020, οι άνεργοι θα έχουν μειωθεί κατά 500.000».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης