Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην επιτροπή Προϋπολογισμού και όχι στην ολομέλεια της Bundestag, θα τεθεί η απόφαση του Eurogroup, στις 28/6

Στην επιτροπή Προϋπολογισμού και όχι στην ολομέλεια της Bundestag, θα τεθεί η απόφαση του Eurogroup, στις 28/6
Μεταξύ των κομμάτων επικρατεί συναίνεση ότι στην απόφαση δεν διαπιστώνεται απόκλιση από τα κριτήρια συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα που είχε θέσει η γερμανική Βουλή
Στην επιτροπή Προϋπολογισμού και όχι στην ολομέλεια της γερμανικής Βουλής (Bundestag) θα εξεταστεί η απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017, καθώς, εν τέλει, τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν βάζουν στο τραπέζι το ενδεχόμενο να απασχολήσει την ολομέλεια, παρά τις αρχικές ενστάσεις των Σοσιαλδημοκρατών.
Μεταξύ των κομμάτων επικρατεί συναίνεση ότι στην απόφαση δεν διαπιστώνεται απόκλιση από τα κριτήρια συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα που είχε θέσει η γερμανική Βουλή.
Με αυτά τα δεδομένα η συζήτηση για την εκταμίευση θα γίνει την επόμενη Τετάρτη (28 Ιουνίου 2017) στην επιτροπή Προϋπολογισμού, στην τελευταία της συνεδρίαση πριν από της θερινές διακοπές.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, σε αυτή την απόφαση κατέληξαν στις συνεδριάσεις τους χθες Τρίτη οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, με πρώτους τους Χριστιανοδημοκράτες.
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές που υπήρξαν έντονοι διαξιφισμοί στην Κ.Ο. για τη σκοπιμότητα της γερμανικής συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα, αυτή τη φορά η ηγεσία του κόμματος δεν αντιμετώπισε κάποια ιδιαίτερη αντίσταση, μάλλον και λόγω της προεκλογικής περιόδου.
Στους δε Σοσιαλδημοκράτες υπήρξαν αρκετοί βουλευτές που είχαν εισηγηθεί η συζήτηση να γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής - όχι όμως επειδή διαφωνούν με την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Οι βουλευτές αυτοί ήθελαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της δημόσιας συζήτησης για να ασκήσουν κριτική στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το ελληνικό ζήτημα ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, στον οποίο καταλογίζουν πως δεν μιλά ανοιχτά στο γερμανικό λαό για το ελληνικό χρέος και ότι πίσω από την επιμονή του να μετατεθεί η συζήτηση της βιωσιμότητάς του μετά τις γερμανικές εκλογές κρύβονται εκλογικές σκοπιμότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης