Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για το αεροδρόμιο «Nicola Tesla» στο Βελιγράδι, πέρασε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για το αεροδρόμιο «Nicola Tesla» στο Βελιγράδι, πέρασε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Η ΤΕΡΝΑ διεκδικεί το έργο κοινοπρακτικά με τον ινδικό όμιλο GMR Infrastructure Limited
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την ανάληψη (για 25 έτη) της διαχείρισης του αεροδρομίου Nicola Tesla, στο Βελιγράδι.
Σημειώνεται ότι η ΤΕΡΝΑ διεκδικεί το έργο κοινοπρακτικά με τον ινδικό όμιλο GMR Infrastructure Limited.
Πρόκειται για το δεύτερο project, μετά το αεροδρόμιο στο Καστέλι για το οποίο η ΤΕΡΝΑ κοινοπρακτικά με τον ινδικό όμιλο GMR έχει υποβάλει προσφορά, ενώ έχει αναδειχθεί οριστικός ανάδοχος για τον αερολιμένα στο Καστέλι.
Η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία, όπως και τέσσερις κοινοπραξίες που διεκδικούν το έργο, περνούν στην επόμενη φάση προσφορών.
Η σερβική κυβέρνηση ελέγχει το 83,1% του αεροδρομίου, με το τίμημα της συμφωνίας να εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.
Το αεροδρόμιο Nicola Tesla πέτυχε, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2017, να αυξήσει την κερδοφορία κατά 21%, περίπου στα 7 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.
Στις κοινοπραξίες, εκτός από το σχήμα ΤΕΡΝΑ-GMR, ανήκουν η γαλλική Meridiam Eastern Europe Investments, η Zurich Airport AG με τη γαλλική Eiffage, η νοτιοκορεάτικη Incheon International Airport Corp., η τουρκική Yatirimlar ve isletme και η ρωσική VTB Capital Infrastructure καθώς και οι κινεζικές εταιρίες Hainan Air Travel Service, HNA και China National Aero Technology.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η σερβική κυβέρνηση παρέτεινε κατ’ επανάληψη την αρχική προθεσμία του Μαρτίου, για να δώσει στους ενδιαφερόμενους περισσότερο χρόνο να ολοκληρώσουν τις προσφορές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης