Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Παράλογες οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ - Δε βελτιώνουν το μεταξύ μας κλίμα

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Παράλογες οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ - Δε βελτιώνουν το μεταξύ μας κλίμα
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας εξέφρασε τη λύπη του για τη «ρωσοφοβική εμμονή» που επιδεικνύει η Ουάσινγκτον
Τη βαθύτατη λύπη του αναφορικά με τη «ρωσοφοβική εμμονή» που επιδεικνύουν οι ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία εξέφρασε σήμερα (21/6) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergey Lavrov, με αφορμή τις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από την Ουάσινγκτον.
Συγκεκριμένα, ο Lavrov, ο οποίος είχε συνάντηση με τον γάλλο ομόλογό του, Jean-Yves Le Drian, χαρακτήρισε την εμμονή των ΗΠΑ ως «πέρα από κάθε όριο», ενώ πρόσθεσε ότι «οι νέες κυρώσεις δε βελτιώνουν το κλίμα και επιβάλλονται χωρίς λόγο».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της ημέρας, το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών επέβαλε πρόσθετες εμπορικές κυρώσεις στη Ρωσία, και συγκεκριμένα απέναντι σε 38 άτομα και οντότητες, ισχυριζόμενο ορισμένες δράσεις της Μόσχας στην Ουκρανία.
Αναφορικά με το ζήτημα της Ουκρανίας, ο Lavrov τόνισε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερη θέληση από πλευράς των αρχών του Κιέβου», προσθέτοντας παράλληλα ότι «θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με σκοπό να δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας».
Παρά την αυξανόμενη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας τις τελευταίες ημέρες, το Κρεμλίνο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι δύο πλευρές να συναντηθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των G20, το οποίο θα λάβει χώρα τον επόμενο μήνα στη Γερμανία.
«Οι δύο χώρες έχουν τόσο μεγάλη επιρροή στη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα, έτσι ώστε μία τέτοια συνάντηση να αναμένεται να αποφέρει συμπαγή αποτελέσματα», σημειώνει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης