Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με αντίποινα απειλεί την Ουάσιγκτον η ΕΕ, αν προχωρήσει σε περιορισμό των εισαγωγών χάλυβα

Με αντίποινα απειλεί την Ουάσιγκτον η ΕΕ, αν προχωρήσει σε περιορισμό των εισαγωγών χάλυβα
«Αυτό θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας»
Την έντονη αντίδραση της Κομισιόν για τις απειλές των Η.Π.Α. περί περιορισμού των εισαγωγών χάλυβα από το μπλοκ, εξέφρασε η Επίτροπος Εμπορίου κα Cecilia Malmström, τη στιγμή που το Βερολίνο απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην αμερικανική κυβέρνηση.
«Είμαι εξαιρετικά ανήσυχη.
Αυτό θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.
Πολλές άλλες χώρες μπορεί να αναφερθούν στην ασφάλεια και εξαιτίας αυτού, να πάρουν πολλά μέτρα προστατευτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.
Οι Η.Π.Α. ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο έρευνα για τις εισαγωγές χάλυβα, βασιζόμενες σε μια ρήτρα ενός εμπορικού νόμου του 1962 η οποία επιτρέπει στον Αμερικανό Πρόεδρο να προσαρμόσει μονομερώς τις εισαγωγές, αν φυσικά το υπουργείο Εμπορίου βρει στοιχεία για απειλές από ξένα φορτία.
Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου (και μεγαλοεπενδυτής), Wilbur Ross, δήλωσε επίσης στο Bloomberg ότι ο Donald Trump θα αναλάβει στο άμεσο μέλλον αποφασιστικές δράσεις, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως η τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευθούν αργότερα αυτό το μήνα.
Η κα Malmström σημείωσε πως οποιοδήποτε σχετικό μέτρο από πλευράς Η.Π.Α. ΗΠΑ θα επηρεάσει δραματικά την Ευρώπη, απειλώντας πολλές θέσεις εργασίας στην Ε.Ε., προειδοποιώντας πως η αντίδραση της Ευρώπης μπορεί να περιλαμβάνει μια διαμαρτυρία στον Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης