Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το ΔΝΤ εξετάζει νέους κανόνες για άμεση πρόσβαση σε δάνεια, υπό τον φόβο κερδοσκοπίας

tags :
Reuters: Το ΔΝΤ εξετάζει νέους κανόνες για άμεση πρόσβαση σε δάνεια, υπό τον φόβο κερδοσκοπίας
Η ανησυχία εντάθηκε μετά την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Federal Reserve, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει κερδοσκοπικές επιθέσεις στις αναδυόμενες οικονομίες
Τη χαλάρωση των κανόνων για πρόσβαση στη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότησης εξετάζει το ΔΝΤ, σύμφωνα με πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει την εισαγωγή νέων κανόνων για άμεση πρόσβαση στη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση σε δολάρια, προκειμένου να προφυλαχθούν οι χώρες από το ενδεχόμενο μιας οικονομικής κρίσης.
Όπως τονίζεται, η ανησυχία εντάθηκε μετά την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Federal Reserve, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει κερδοσκοπικές επιθέσεις στις αναδυόμενες οικονομίες.
Αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε στο Reuters ότι το Ταμείο εξετάζει μια σειρά από μέτρα, καθώς αντιλαμβάνεται τη σημασία αναβάθμισης της ασφάλειας έναντι προβλημάτων ρευστότητας που ενδέχεται να προκύψουν στο μέλλον.
Η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei μετέδωσε σήμερα ότι το ΔΝΤ εξετάζει μια νέα γραμμή βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης, η οποία δεν θα θέτει αυστηρούς κανόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης