Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Πιθανότατα δε θα υπάρξει άλλη αύξηση των επιτοκίων το 2017

Evans (Fed): Πιθανότατα δε θα υπάρξει άλλη αύξηση των επιτοκίων το 2017
Ο πρόεδρος της Chicago Fed τόνισε ότι στηρίζει την πολιτική της υπερβολικά σταδιακής αύξησης των επιτοκίων
Στο πιθανό ενδεχόμενο να μην υπάρξει άλλη αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ εντός του τρέχοντος έτους αναφέρθηκε χθες (19/6) ο πρόεδρος της Chicago Fed, Charles Evans, με τα σχόλιά του να αντιτίθενται στη γενικότερη οπτική που έχουν υιοθετήσει τα περισσότερα στελέχη της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας.
Συγκεκριμένα, ο Evans, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο New York University, τόνισε ότι στηρίζει την τρέχουσα πολιτική της υπερβολικά σταδιακής αύξηση των επιτοκίων, καθώς και της βραδείας μείωσης του ισολογισμού, αποκαλώντας παράλληλα «ασήμαντο» το πόσες θα είναι οι αυξήσεις τα επιτόκια μέσα στο 2017.
«Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε το κοινό ότι αναγνωρίζουμε το νέα περιβάλλον του χαμηλού πληθωρισμού και ότι δεν είμαστε υπερβολικά συντηρητικοί κεντρικοί τραπεζίτες που βλέπουμε των στόχο πληθωρισμού στο 2% ως ανώτατο όριο», επεσήμανε ο Evans, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι αγορές οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι πληθωρισμός θα μπορούσε να υπερβεί τον στόχο της Τράπεζας από χρόνο σε χρόνο.
Μέχρι στιγμής, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει προχωρήσει ήδη σε δύο αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2017, με το βασικό επιτόκιο να βρίσκεται πλέον στο εύρος του 1 με 1,25%.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα χθες, δηλώσεις είχει πραγματοποιήσει και ο πρόεδρος της New York Fed, William Dudley, ο οποίες εμφάνισε ένα ελαφρώς περισσότερο «επιθετικό» ύφος σε σύγκριση με τον Evans, εκτιμώντας πως η διακοπή του κύκλου σύσφιξης θα έβλαπτε την οικονομία των Η.Π.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης