Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nomura: Η Fed δεν αναμένεται να αυξήσει ξανά τα επιτόκια μέχρι τον Δεκέμβριο

Nomura: Η Fed δεν αναμένεται να αυξήσει ξανά τα επιτόκια μέχρι τον Δεκέμβριο
Δύο πρόσθετες αυξήσεις τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο του 2018, προβλέπουν οι αναλυτές της Nomura
Την εκτίμηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) δεν αναμένεται να αυξήσει ξανά τα επιτόκια μέχρι τον Δεκέμβριο, εκφράζουν οι αναλυτές της Nomura.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC), που είναι υπεύθυνη για τη νομισματική πολιτική της Fed, αύξησε τους στόχους της για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο.
«Οι προβλέψεις της FOMC για τα επιτόκια δεν άλλαξαν πολύ.
Σε απάντηση στην σταθερή μείωση του ποσοστού ανεργίας σε 4,3% τον Μάιο, η FOMC μείωσε σημαντικά τις προβλέψεις της για την ανεργία για την περίοδο 2017-2019.
Ωστόσο, η FOMC άλλαξε μόνο τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις της για την ανεργία σε 4,6% (από 4,7% τον Μάρτιο)», αναφέρουν οι αναλυτές της Nomura.
«Προφανώς, η FOMC βλέπει μια ισχυρότερη αγορά εργασίας να αντισταθμίζει σε μεγάλο βαθμό την πρόσφατη αδυναμία του πληθωρισμού», συνεχίζουν.
«Η πρόβλεψη της FOMC για τον πληθωρισμό μειώθηκε για το 2017 (αντανακλώντας τα εισερχόμενα στοιχεία), αλλά οι μέσες εκτιμήσεις παραμένουν αμετάβλητες για το 2018, το 2019 και για αργότερα», τονίζουν.
Οι αναλυτές της Nomura τονίζουν πως η αβεβαιότητα ή η διαφωνία σχετικά με το κατάλληλο μακροπρόθεσμο πλαίσιο νομισματικής πολιτικής δεν αποτελεί λόγο καθυστέρησης της επιστροφής του ισολογισμού σε φυσιολογικά επίπεδα.
«Οι κατευθυντήριες γραμμές για τον ισολογισμό της FOMC ήταν πιο συγκεκριμένες από ό,τι περιμέναμε», δήλωσαν.
«Ως εκ τούτου, αναμένουμε τώρα από τη FOMC να ανακοινώσει την απόφαση για την έναρξη της συρρίκνωσης του ισολογισμού στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο.
Προηγουμένως, προβλέπαμε μια τέτοια ανακοίνωση στη συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο.
«Αναμένουμε ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων της FOMC θα καθυστερήσει μέχρι τη συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο, με δύο πρόσθετες αυξήσεις τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο του 2018», προβλέπουν οι αναλυτές της Nomura.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης