Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling (ESM): Πιθανό η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές μέσα στο 2017 ή το 2018, εάν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις

Regling (ESM): Πιθανό η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές μέσα στο 2017 ή το 2018, εάν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις
«Οι αγορές παρακολουθούν πολύ προσεχτικά τι συμβαίνει με την ιδιοκτησία του προγράμματος και το αν η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει όσα έχουν συμφωνηθεί με το Eurogroup και τον ESM»
Η Ελλάδα «είναι πιθανό» να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές ομολόγων «εντός του 2017 ή τον επόμενο χρόνο τονμ επόμενο χρόνο 2018, αν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων συνεχιστεί με επιτυχία, όπως έχει συμφωνηθεί», με βάση τις εκτιμήσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling.
Σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε πως «οι αγορές παρακολουθούν πολύ προσεχτικά τι συμβαίνει με την ιδιοκτησία του προγράμματος και το αν η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει όσα έχουν συμφωνηθεί με το Eurogroup και τον ESM».
Ο κ. Regling εξέφρασε τις ενστάσεις του για το ότι, αν «και δουλεύουμε άψογα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ορισμένοι υπουργοί (της Ελλάδας) αμφισβητούν μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί».
Ο επικεφαλής του ESM δεν παρέλειψε και να αναφερθεί και στην πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017, στην «υπάρχουν μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις από το Eurogroup για την Ελλάδα».
Στα του χρέους, επισήμανε πως το ΔΝΤ αναμένει πιο συγκεκριμένες αποφάσεις για την ελάφρυνση χρέους.
Μετά το πέρας του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ο κ. Regling είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, τονίζοντας ότι θα υπάρξει σαφήνεια για τα μέτρα για το χρέος που ίσως χρειαστούν με το τέλος του προγράμματος.
Όπως δήλωσε, οι εταίροι της Ε.Ε. έδειξαν σοβαρότητα απέναντι στην Ελλάδα, ενώ η χώρα τήρησε δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης