Διεθνή

Le Monde: Ο Melenchon δήλωσε ότι ο Macron δεν έχει τη νομιμοποίηση για να κάνει κοινωνικό πραξικόπημα

Le Monde: Ο Melenchon δήλωσε ότι ο Macron δεν έχει τη νομιμοποίηση για να κάνει κοινωνικό πραξικόπημα
Ο επικεφαλής της "Ανυπότακτης Γαλλίας" καυτηρίασε και το σύστημα που δίνει σε μία μειοψηφία τη δυνατότητα να έχει όλες τις εξουσίες
Σε αντίθεση με το 2012 όταν είχε ηττηθεί από τον πρώτο γύρο στο Henin Beaumont, αυτή τη φορά ο Jean Luc Melenchon εκλέχθηκε βουλευτής στο τέταρτο διαμέρισμα Bouches de Rhones και μάλιστα το κόμμα του Ανυπότακτη Γαλλία κέρδισε 18 έδρες και δεν θα χρειαστεί και τις 10 του Κομμουνιστικού Κόμματος για να συστήσει κοινοβουλευτική ομάδα, όπως γράφει η Le Monde.
Στον δεύτερο γύρο ο Melenchon ήταν φαβορί κόντρα στην υποψήφια του κόμματος του Macron, Corinne Versini και κατάφερε να τη νικήσει αφού πήρε με το μέρος του και τους ψηφοφόρους του Σοσιαλιστή Patrick Mennucci, ο οποίος είχε αποκλειστεί.
Μετά από έναν πρώτο γύρο που είχε σημαδευτεί από την πολύ μεγάλη αποχή, ο Melenchon είχε ζητήσει από τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να μην δώσουν όλες τις εξουσίες στον αρχηγό του κράτους (Μacron) και να βοηθήσουν για να εκλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές η "Ανυπότακτη Γαλλία".
Αυτή την Κυριακή (18/6), ο Μelenchon δήλωσε ότι μία τόσο μεγάλη αποχή δεν νομιμοποιεί το κοινωνικό πραξικόπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
"Ο λαός μας έχει μπει σε έναν τύπο γενικής απεργίας από την πολιτική, διαμαρτυρόμενος για ένα σύστημα που επιτρέπει με μία μειοψηφία να έχει κάποιος όλες τις εξουσίες" δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της "Ανυπότακτης Γαλλίας".
Και πρόσθεσε ότι " βλέπω σε αυτή την αποχή μία ενέργεια που υπάρχει διαθέσιμη και πρέπει να τη ρίξουμε στη μάχη".
Όσο για την εκτίμηση των αποτελεσμάτων, ο συνασπισμός του Macron θα κερδίσει 355 έδρες, οι Ρεπουμπλικάνοι 128, οι Σοσιαλιστές 49, η Ανυπότακτη Γαλλία 18, οι Κομμουνιστές 10, το Εθνικό Μέτωπο 8 και θα υπάρχουν και 10 ανεξάρτητοι βουλευτές στην Εθνοσυνέλευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης