Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στο στόχαστρο και οι περικοπές δημόσιων δαπανών μετά τη φονική πυρκαγιά στο Λονδίνο

Reuters: Στο στόχαστρο και οι περικοπές δημόσιων δαπανών μετά τη φονική πυρκαγιά στο Λονδίνο
"Κάτι πάει πολύ στραβά σε αυτή τη χώρα" δήλωσε με νόημα ο Corbyn
Η Βρετανία θα ενεργήσει με βάση τις υποδείξεις που θα γίνουν από την έρευνα για την πυρκαγιά στο κτίριο των 24 ορόφων που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 58 ανθρώπους, ανέφεραν υπουργοί της κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το Reuters.
H πρωθυπουργός Theresa May βρίσκεται υπό πίεση, διότι κράτησε αποστάσεις από τους εξαγριωμένους κατοίκους κατά την επίσκεψή της στον τόπο της τραγωδίας την περασμένη εβδομάδα και το Σάββατο 17/6 παραδέχτηκε ότι η αντιμετώπιση της καταστροφής δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.
Η κυβέρνησή της προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την καθυστερημένη αντίδρασή της στην πυρκαγιά που βρήκε πολλούς ανθρώπους στα κρεβάτια τους τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 14/6, αναγκάζοντας πολλούς ακόμα και να πηδήξουν από τα παράθυρα για να σωθούν.
Η May και οι υπουργοί της είπαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για τους ανθρώπους που έμειναν άστεγοι από τη φωτιά, αλλά και για να διασφαλίσουν ότι άλλα ψηλά κτίρια στα οποία μένουν ως επί το πλείστον φτωχοί πολίτες δεν θα διατρέξουν παρόμοιο κίνδυνο.
Αλλά με τον ηγέτη των Εργατικών Jeremy Corbyn να σημειώνει ένα αποτέλεσμα καλύτερο των προσδοκιών για το κόμμα του στις εκλογές, μην επιτρέποντας στους Συντηρητικούς να πάρουν την πλειοψηφία, η May θα πρέπει να δικαιολογήσει τώρα τις περικοπές, κι ενώ αρχίζουν οσονούπω και οι συζητήσεις για το Brexit.
"Aν χρειάζεται κάτι για να γίνουν αυτά τα κτίρια ασφαλή, θα γίνει" υποστήριξε ο Philip Hammond.
"Θα πάρουμε τεχνικές συμβουλές από την έρευνα και θα κινηθούμε ανάλογα" συμπλήρωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών σε εκπομπή του BBC.
H May ανέφερε ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί γρήγορα, αλλά στους δρόμους υπάρχει οργή, επειδή στις εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου δεν μπήκαν συσκευές ασφαλείας, όπως τα συστήματα ψεκασμού, ενώ χρησιμοποιήθηκε και εύφλεκτο υλικό για να γίνει η εξωτερική του επένδυση και να είναι οπτικά πιο ελκυστικό.
Ο Corbyn που σε αντίθεση με τη May συναντήθηκε αμέσως με τους κατοίκους και έγινε αποδέκτης θετικών σχολίων, ζήτησε από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδια περικοπών του Hammond.
"Mετά από αυτή την πυρκαγιά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κάτι πήγε στραβά, κάτι πάει πολύ στραβά σε αυτή τη χώρα, όταν φτωχοί άνθρωποι πεθαίνουν σε ένα ψηλό κτίριο, επειδή δεν έγιναν οι απαραίτητες δημόσιες δαπάνες" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Corbyn σε κυριακάτικη εκπομπή.
" Οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να διαχειρίζονται μία κρίση που αφορά έναν μικρό αριθμό ανθρώπων σε μία χώρα 65 εκατομμυρίων" συμπλήρωσε ο επικεφαλής των Εργατικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης