Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Συντριπτική νίκη του κόμματος του Macron στις βουλευτικές εκλογές - Κατακερματισμένη αντιπολίτευση

Deutsche Welle: Συντριπτική νίκη του κόμματος του Macron στις βουλευτικές εκλογές - Κατακερματισμένη αντιπολίτευση
Συντριπτική νίκη του κόμματος του γάλλου προέδρου Ε. Macron στον αυριανό δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις
Δεδομένη θεωρείται η επικράτηση του νεοεκλεγέντος προέδρου Ε. Macron στον αυριανό, δεύτερο και καθοριστικό γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις προβλέπουν για το κόμμα του Macron «Δημοκρατία Εμπρός» συντριπτική πλειοψηφία που κυμαίνεται μεταξύ 400 και 455 εδρών στο σύνολο των 577 στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.
Ωστόσο, το ερώτημα πολλών αυτές τις ώρες, είναι ποια θα είναι η εικόνα της αντιπολίτευσης μετά τον δεύτερο γύρο και την αναμενόμενη μαζική είσοδο των δυνάμεων του Macron στη Βουλή.

Διασπασμένη αντιπολίτευση

Πολλοί αμφιβάλλουν για το εάν θα διαμορφωθεί τελικά ένα αντιπολιτευτικό μπλοκ απέναντι στην «ηγεμονία» Macron, με δεδομένη τη «βαλκανοποίηση», όπως λένε, των άλλων πολιτικών κομμάτων, δηλαδή τις εσωτερικές διασπάσεις και την αποδυνάμωσή τους, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ρεπουμπλικάνοι της δεξιάς, που ελπίζουν σε 50 έως 110 βουλευτές, θα μπορούσαν λογικά να εκπροσωπήσουν την αντιπολίτευση, όμως είναι διχασμένοι, διότι ανάμεσά τους μεγάλη μερίδα είναι φιλικά προσκείμενοι στον Macron και δεν αποκλείουν τη δημιουργία αυτόνομης ομάδας στο κοινοβούλιο παράλληλα με αυτή των Ρεπουμπλικάνων.
Μηδαμινή θεωρείται πλέον η δύναμη αντίστασης των Σοσιαλιστών, με 15 έως 40 έδρες σύμφωνα με τις προβλέψεις, ενώ μπροστά στον κίνδυνο να μη δημιουργήσουν κοινοβουλευτική ομάδα βρίσκεται το κόμμα του αριστερού Jean Luc Melenchon  Ανυπότακτη Γαλλία και εξαφανισμένη είναι η ακροδεξιά του Εθνικού Μετώπου, που ενδέχεται να περιοριστεί στην παρουσία μόνον της Marine Le Pen.
Την κατανομή των νεοεκλεγέντων θα καθορίσει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που θα διεξαχθεί στις 4 Ιουλίου.
Η δίχως προηγούμενο υπεροχή του Macron, σύμφωνα με το δημοσίευμα της  Deutsche Welle, βοηθήθηκε από το πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας BVA, το 71% των Γάλλων συμφωνούν πλέον να υιοθετηθεί η αναλογική στις βουλευτικές εκλογές, διατηρώντας το πλειοψηφικό σύστημα για τις προεδρικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης