Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κούβα κατήγγειλε την απόφαση Trump να ενισχύσει το εμπάργκο εναντίον της

Η Κούβα κατήγγειλε την απόφαση Trump να ενισχύσει το εμπάργκο εναντίον της
H Αβάνα κατηγόρησε την κυβέρνηση Trump ότι χρησιμοποιεί το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για πολικές σκοπιμότητες
Τα μέτρα που ενισχύουν το εμπάργκο και ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump κατά της Κούβας κατήγγειλε η Αβάνα κάνοντας λόγο για εξέλιξη που πλήττει τις διμερείς σχέσεις.
Η Αβάνα κρίνει ότι η Ουάσιγκτον ξαναγυρίζει στις εξαναγκαστικές μεθόδους του παρελθόντος με τη νέα πολιτική που αποφάσισε να υιοθετήσει όσον αφορά τις σχέσεις ΗΠΑ - Κούβας, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.
Για την κυβέρνηση της Κούβας, τα αμερικανικά «νέα μέτρα για να σφίξει και άλλο το εμπάργκο» που είχε επιβληθεί το 1962 είναι «καταδικασμένα να αποτύχουν» και σε κάθε περίπτωση δεν θα εξασθενήσουν την επανάσταση στη νήσο.
Ακόμη, η Αβάνα κατηγόρησε την κυβέρνηση Trump ότι χρησιμοποιεί το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για πολικές σκοπιμότητες.
Πάντως, η Κούβα επανέλαβε ότι έχει τη βούληση να συνεχίσει έναν «διάλογο με αμοιβαίο σεβασμό» με τις ΗΠΑ, τονίζοντας πως θέλει τη διμερή «συνεργασία σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος» αλλά χωρίς να αμφισβητείται η εθνική της κυριαρχία.
Την Παρασκευή ο Trump ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μαϊάμι ότι ακυρώνει μονομερώς την συμφωνία των ΗΠΑ με την Κούβα για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων που είχαν συνάψει ο Raul Castro και ο B. Obama το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης