Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ - Τουρκίας - Οργή Erdogan για τις διώξεις κατά της φρουράς του

Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ - Τουρκίας - Οργή Erdogan για τις διώξεις κατά της φρουράς του
Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός Πρέσβης κλήθηκε για εξηγήσεις, ενώ οργιάζουν οι φήμες για το ενδεχόμενο απέλασής του
Να ανταποδώσει πολιτικά τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσαν οι αμερικανικές αρχές σε βάρος στελεχών της ομάδας ασφαλείας του, απειλεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, R.T. Erdogan.
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Θα κάνουμε τα πάντα, πολιτικά, διπλωματικά για να επιλύσουμε».
Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός Πρέσβης κλήθηκε για εξηγήσεις, ενώ οργιάζουν οι φήμες για το ενδεχόμενο απέλασής του.
Οι αμερικανικές αρχές γνωστοποίησανότι εξέδωσαν 12 εντάλματα σύλληψης σε βάρος στελεχών της ομάδας ασφαλείας του προέδρου της Τουρκίας, καθώς θεωρούνται ύποπτοι ότι επιτέθηκαν τον περασμένο μήνα σε Κούρδους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής πορείας στην Ουάσιγκτον.
Οι σωματοφύλακες και τα μέλη της αστυνομικής φρουράς του Τούρκου προέδρου αναγνωρίστηκαν σε βίντεο όπου καταγράφηκαν οι συμπλοκές, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας της αμερικανικής πρωτεύουσας Πίτερ Νιούσαμ.
Οι 12 άνδρες κατηγορούνται ότι ενεπλάκησαν στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν την 16η Μαΐου το βράδυ μπροστά από την κατοικία του πρεσβευτή της Τουρκίας, όπου ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους είχε μεταβεί μετά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με το πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης