Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu για Κατάρ: Η επιβολή κυρώσεων δεν θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάστασης

Cavusoglu για Κατάρ: Η επιβολή κυρώσεων δεν θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάστασης
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία αύριο (16/6/2017) για συζητήσεις σχετικά με την κρίση του Κατάρ 
Στη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί αύριο (16/6/2017) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, προκειμένου να συζητήσει για τη διαμάχη μεταξύ του Κατάρ και των γειτονικών Αραβικών γειτόνων του, μετά την επίσκεψή του στην Ντόχα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον τυνησιανό ομόλογό του, ο Cavusoglu δήλωσε ότι η Τουρκία διατήρησε την αμεροληψία της στη διαμάχη και προώθησε τις προσπάθειες επίλυσης αυτής.
Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν έσπασαν τους δεσμούς και επέβαλαν κυρώσεις κατά του Κατάρ, κατηγορώντας τη χώρα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία - κατηγορίες που αμφισβητεί η Ντόχα.
Η Τουρκία υποστήριξε το Κατάρ, σε μια διαμάχη με αντίκτυπο στη Μέση Ανατολή, από το Κάιρο έως τη Βαγδάτη, και εξέγειρε ανησυχίες στην Ουάσινγκτον και στη Μόσχα.
Παράλληλα, ο Cavusoglu δήλωσε πως η Τουρκία αναμένει από τον βασιλιά Salman της Σαουδικής Αραβίας να ξεκινήσει μια προσπάθεια επίλυσης της κρίσης του Κατάρ, προσθέτοντας ότι η επιβολή κυρώσεων και εμπάργκο δεν θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης